Rundrejse i vinens verden

Afrejse den 21. maj 2022
7 dages busrejse - pris pr. pers. fra kr. 6.795,-

Rundrejse i det charmerende Frankrig

Gastronomi og ædle vine er det gennemgående tema på denne rejse gennem nogle af Frankrigs mest berømte vindistrikter - fra Champagne til Chablis, Bourgogne og Lorraine.

Den anderledes Lorrainevin, den charmerende Chablis, den friske beaujolais og den lette Champagne. Blot navnene på disse berømte dråber kan få enhver vinelsker til at slikke sig om munden. Men på rejsen gennem det nordøstlige Frankrigs perlerække af vin- og champagnedistrikter bliver der mulighed for mere end et drømmende slik om munden. Vi skal nemlig se, hvor og hvordan vinen dyrkes, vi skal uddybe vores viden om vin, og ikke mindst skal vi smage på vin.

Rejsen fører os gennem distrikterne Champagne, Bourgogne, Macon, Beaujolais og Lorraine, og naturligvis bliver de ædle dråber akkompagneret af gode måltider tilberedt på første-klasses råvarer. Dette hjørne af Frankrig er nemlig ud over sin vin også verdenskendt for sine høje gastronomiske standart. 

Dag 1
Efter endt opsamling kører vi ned gennem Tyskland til vores overnatningshotel i Midttyskland. Fælles middag.

Dag 2
Turen fortsætter ned gennem Tyskland og vi ankommer til champagnes hovedstad Reims først på eftermiddagen. Vi starter allerede med et besøg i det berømte Champagnehus, hvor der er adgang til de store kældre, der er hugget ind i kalkklipperne, som byen er bygget på.
Herefter begiver vi os til vores centralt beliggende i Reims, hvor vi indkvarteres. Efter uddeling af værelser bliver der tid til at se sig omkring inden fælles middag.

Dag 3
Efter morgenmaden forlader vi Reims og kører til Bourgogne, hvor vi skal besøge et af vindistrikterne, når vi skal til vinsmagning i Chablis, der især er kendt for de fremragende hvidvine. Efter fælles frokost fortsætter vi mod Beaune, hvor vi bliver indkvarteret på det centralt beliggende og der bliver tid til at afslapning inden fælles middag.

Dag 4
Vi bliver et par dage i Bourgogne, hvor vi besøger det berømte gamle Hospice i den hyggelige vinhovedstad. Vi besøger en af Beaunes berømte vinkældre og får en god introduktion til området og smager på nogle af de lokale vine. Om eftermiddagen besøger vi en vingård lidt uden for Beaune, og resten af dagen er til oplevelser på egen hånd.

Dag 5
Det er tid til at tage afsked med Bourgogne og inden besøger vi en af områdets mange vingårde.
Herfra fortsætter vi til vores hotel i Nancy, dagen slutter med et besøg på en af de tre pladser, der af Unesco er optaget på listen over Verdens Arv - den mest berømte er Place Stanislas. Efter indkvartering mødes vi til fælles middag, men inden da besøger vi en af Lorraines vindistrikter, Côtes de Toul, hvor vi besøger en af lokale vingårde.

Dag 6
Efter morgenmaden pakkes bussen igen og kører vi i Lorraines vindistriktet, Côtes de Toul, hvor vi besøger en af de lokale vingårde. Efter en god smagning af forskellige vine, fortsætter turen hjemad og vi ankommer til vores hotel i Midttyskland sidst på dagen. Fælles middag.

Dag 7
Vi forlader vores hotel efter morgenmaden og sætter kurs mod Danmark, og ankommer først på aftenen.

Posted in Busrejser, Frankrig, Kulturejser, vinrejser and tagged , , , , , , , .