Oplev eventyret i Kroatien og Montenegro

Afrejse den 25. maj 2024
9 dages flyrejse - Pris pr. pers. fra kr. 13.995

Oplev eventyret i Kroatien og Montenegro
Det sydlige Kroatien og Montenegro er kendt for deres betagende natur, rige kulturer, varme og venlige lokal befolkning. Begge lande har en rig historisk og kulturel arv – Dubrovnik i Kroatien og Kotor i Montenegro er begge på UNESCOs verdensarvsliste og fyldt med særdeles velbevarede
middelalder bymure og smukke gamle bygninger. Så uanset om du er interesseret i arkitektur, historie, natur eller et kulinarisk eventyr, så er GIBA
Travels rejse til Kroatien og Montenegro den perfekte rejse til denne region.

Dag 1
Afg. Kastrup med Norwegian kl. 10:35 (check-in senest 08:35)
Ank. Dubrovnik kl. 12:50.
Umiddelbart efter pas og bagage formaliteter køres ind til vores hotel, beliggende små 10 min. gang fra Dubrovniks Gamle Bydel. Eftermiddagen til fri disposition – evt. en egen tur på Ringmuren rundt om Den Gamle Bydel (2 km mange trapper, pris 30 €).
Herefter vil der være middag på hotellet.

Dag 2
Efter en god morgenmad går turen ca. 40 km vest for byen til Windsor Castle. Besøger man kun et slot i verden, så bør slottet være Windsor Castle, som har været Royal residens i mere end 900 år, samtidig med, at det er den royale families yndlingsresidens. I modsætning til fx Versailles, hvor alt inventar blev solgt på auktion, efter kongefamilien blev henrettet, så har Windsor Castle, med dens 900-årige historie, fantastiske samlinger af kunst, møbler, bøger m.m..
Resten af dagen er til fri disposition og vores rejseleder er behjælpelig med gode råd til oplevelser i storbyen.

Dag 3
Formiddagen byder på en byvandring i denne over 1000-årige gamle by. Byens kendetegn er dens 4-6 meter højre ringmur som omgrænser den gamle bydel. På rundturen besøges bl.a. også Katedralen og Paladset, hvorefter vi spiser frokost i Den Gamle Bydel.
Vi forsætter om eftermiddagen til Montenegro og den fantastisk smukt beliggende by Perast i Kotor bugten.
En lille bådudflugt venter os – ud til den smukke katolske kirke Lady of the Rocks. Vi køre herfra videre med bussen, langs den montenegrinske kyst og til vores hotel i Budva hvor vi spiser middag på hotellet.

Dag 4
Dagen byder på en udflugt til Kotor og en byvandring i denne, som muligvis er en af de bedst
bevarede middelalderbyer i Europa. Der bliver tid til på egen hånd til en kaffe og bare nyde denne smukke by.
Vi lader Kotor bag os og skal på besøg hos familien Stojkovic, som driver en over 400 år gammel gård og olivenkværn. Kværnen fungerer den dag i dag og bruges stadig til olivenolie produktion. Efter rundvisning serveres en uforglemmelig frokost.
Om aftenen tager vores guide jer med på en ”foodie-tour” i Budva.

Dag 5
Vi skal ind i baglandet og besøge den gamle hovedstad i det tidligere kongerige Montenegro, Cetinje, men inden vi når så langt, stopper vi i byen Njegusi for at spise frokost.
Eftermiddagen byder på byvandring med besøg på det gamle Kongeslot – byen anses for at være ”vuggen” af den montenegrinske kultur.
Efter besøget køre vi retur til vores hotel. Her vil der være middag på egen hånd – måske en af restauranterne fra g.d’s foodie-tour kunne friste.

Dag 6
Dagens program byder bl.a. på vinsgårdsbesøg – rundvisning og vinsmagning, olivenolie, oliven, hjemmelavet pølser og ost – inden vi fortsætter mod Skadar Søen, som Montenegro deler med nabolandet Albanien. Med udsigt over søen nyder vi en lækker frokost, bestående af frisk fanget fisk – og på turen hjem langs kysten gøres holdt ved Sveti Stefan – stedet hvor flere celebrities plejer at holde ferie. Herefter køre vi tilbage til hotellet, hvor der vil være middag på egen hånd – måske endnu en af restauranterne fra foodie-touren frister. 

Dag 7
Denne dag vil der være tid til, at alle de fantastiske oplevelser og indtryk fra ugen kan bundfælde sig – måske ved hotellets pool & spa på toppen af hotellet, eller ved en slentretur langs stranden – dagen er til fri disposition. Der vil være middag på egen hånd. 

Dag 8
Farvel til Budva – goddag til Herceg Novi – byen med en yderst turbulent tilværelse og historie. Byen har gennem tiden været regeret/styret af ikke mindre end 10 forskellige besættelsesmagter – på byvandringen vil vi se og opleve mange af disse besættelsesmagters præg på byen, som i øvrigt er en af de yngste byer langs Adriaterhavet. Efter byvandringen, køre vi tilbage til vores ”gamle” hotel i Dubrovnik, hvor vi om aftenen nyder en Farewell middag. 

Dag 9
Efter morgenmad køres til lufthavnen for check-in, til Afg. Dubrovnik med Norwegian kl. 13:35 (check-in senest 11:35)
Ank. Kastrup kl. 15:55.

Udgivet i Flyrejser, Kulturejser, Populære, Storbyer og tagget , , , , , , , .