Lyon og Rhône-floden – krydstogt og storby

Afrejse den 08. august

9 dages busrejse  - Pris fra 13.458 kr.  

Lyon og Rhône-floden - krydstogt og storby

At sejle på Rhône-floden er en oplevelse, hvor vi vil opleve autentisk Provence, og mange seværdigheder, som ligger som perler på en snor langs flodens breder. Vi møder vinstokke langs floden og lavendelmarkerne lyser op i de smukke lilla farver. Landsbyerne ligger på række og vi skal opleve den tidligere paveby Avignon, van Goghs elskede Arles og storbyen Lyon. Undervejs møder vi det naturskønne Vercors, det særprægede Camargues og den franske by Baux-de-Provence. Turen byder også på et besøg i Frankrigs næststørste by, Lyon, en spændende millionby med en 2.000 år gammel historie og mange minder om byens glorværdige fortid. Lyon er også kendt for at være en by, hvor gastronomien, det ægte franske køkken, trives i bedst velgående.

Dag 1

Med tidlig afgang kører vi fra Danmark til Tyskland og sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel til overnatning. Fælles middag. 

Dag 2

Vi forlader hotellet tidligt og fortsætter vi ned gennem Tyskland til Frankrig og ankommer til Lyon midt på eftermiddagen. Overnatning omkring Lyon og til middag spiser vi sammen i en ”bouchon”, hvor man serverer det traditionelle franske familiekøkken i hyggelige omgivelser.

Dag 3

Vi starter dagen med at besøge et af Lyons mest berømte madmarkeder – Paul Bocuse, som åbnede sine døre i 1859. Markedet har et internationalt ry for at kunne tilbyde den allerbedste gourmetmad og en række af de fineste kvalitetsfødevarer. Efter frokost på egen hånd tager vi til fods på byrundtur og ned til kvarteret Croix Rousse, hvor dygtige håndværkere opfandt de berømte Jacquard-væve, der gjorde de franske silkestoffer fra Lyon verdensberømte i sidste århundrede. Vi besøger et væveri, hvor der stadig væves stoffer til de franske modeskabere og et værksted for silketryk. Vi slutter dagen ved vores skib, som venter på os ved kajen. Vi går ombord, og efter indkvartering i vores kahytter og bydes der på en velkomstdrink samt middag.

Dag 4

Vi sejler om natten og hele formiddagen ned gennem det smukke sydfranske landskab og forbi Montélimar, indtil vi ankommer til pavebyen Avignon, som er en levende kultur- og kunstby, kendt for sit rige teaterliv. Meget af byen har rødder tilbage til romertiden og 1300-tallet, hvor paverne boede i byen. Vi starter dagen med en byrundtur til fods, hvor vi bl.a. besøger byens pavepalads – Palais des Papes, som engang var en miniudgave af Vatikanet. Hvis tiden tillader det, besøger vi stenbroen fra 1200-tallet, Pont Saints-Bénézet, der er Avignons vartegn. Selvom kun halvdelen af broen står tilbage, er der en fantastisk udsigt over floden. Sidst på eftermiddagen sejler vi videre til Arles og først på aftenen ankommer vi til den hyggelige by, hvor bl.a. maleren Van Gogh har boet.

Dag 5

Efter en dejlig formiddag ankommer til Port-Saint-Louis. Efter frokost tager vi på tur til det store vådområde, La Camargue – et eventyrlandskab, hvor solen, lyset og vandet dominerer. Det er her, vi finder de berømte Camargue-heste i fuldt firspring hen over det flade marsklandskab. Vi er måske heldige at se en flok lyserøde flamingoer eller græssende tyre, der er genstand for de mange fester, egnens landsbyer afholder hver sommer. Retur igen midt på eftermiddagen, og vores skib sejler tilbage til Arles mens vi stadig sover.

Dag 6

Mens skibet trygt befinder sig i Arles hele dagen, tager vi på udflugt. vi til Les Baux-de-Provence, hvor vi skal opleve en velbevaret samling historiske stenhuse, kapeller palæer. På provencalsk fransk betyder Baux "klippefremspring". Dette tilnavn blev brugt af de adelsmænd, der kontrollerede området i begyndelsen af det 10. århundrede. Efter at have været en blomstrende by i hundredvis af år, oplevede byen nedgang i slutningen af det 15. århundrede. Adelsmændene i Baux blev væltet, og Les Baux blev en del af Frankrig. Byen oplevede sin anden guldalder under renæssancen, hvor mange bygninger blev restaureret til deres tidligere storhed, og mange elegante nye bygningsværker blev opført. Retur til skibet til frokost og vi sejler hele eftermiddagen til Viviers, hvor vi ankommer sent om aftenen.

Dag 7

Vi sejler fra Viviers mens vi nyder morgenmaden og efter en dejlig sejltur gennem det smukke landskab, ankommer vi til La Voulte. Efter frokost kører vi til Le Vercors, hvor vi bliver mødt af en storslået naturscene med dale, skove, sletter og dybe kløfter.  I Vercors har menneske altid levet tæt på nature, og vi nyder den imponerende udsigt fra højderne. Inden vi kører retur til vores skib, skal vi smage på områdets specielle mousserende friske vin, Clairette de Die, som har en let sødme af muskatdruen. Herfra kører vi retur til vores skib, som i mellemtiden er ankommet til Tain l’Hermitage, og hvis tiden tillader det, tager vi på et spændende besøg på chokoladehuset Valrhona, hvor vi smager på den verdensberømt chokolade inden retur til skibet. Om aftenen venter der en gallamiddag om bord på vores skib, hvor personalet står parat til at give os en dejlig aften.

Dag 8

Vi ankommer tidligt om morgenen til Lyon og krydstogtet nærmer sig sin afslutning, og nogle dejlige dage på Rhône-floden er omme. Vi tager afsked med skibet og begynder hjemturen. Vi kører mod Tyskland til vores overnatningshotel og vi spiser sen middag på hotellet.

Dag 9

Vi ankommer til Danmark sidst på dagen.

Posted in Busrejser, Frankrig, Krydstogter and tagged , , , .