Liljefestival på Gavnø Slot

Lørdag den 04. september
Pris per person: kr. 645,-

Liljefestival på Gavnø Slot

Her er chancen for at opleve en storslået liljeudstilling på Gavnø Slot. En udstilling med hundredvis af farverige og forskelligartede liljer – afhængig af den danske sommer. Slotsparkens gartnere har i år skabt en ny udstilling af både historiske og nye liljesorter.

Forestil dig at slentre gennem den historiske slotspark omgivet af flot arkitektur, farverige liljer og mageløse dufte. De smukke, velduftende liljer hører til verdens ældste haveplanter. Allerede antikkens grækere havde øje for liljerne og afbildede dem flittigt på vaser og lignende, og i middelalderen var den en skattet blomst, som blev tillagt stor symbolik.

Ved ankomsten til Gavnø Slot, starter vi med en rundvisning på slottet, hvor vi bl.a. ser klosterkirken, som blev bygget i 1402 af Dronning Margrethe 1. og byder på fantastiske snitværker. Herfra fortsætter turen på egen hånd i parken, hvor vi bliver mødt af de smukke og duftende liljer, som hører til verdens ældste haveplanter. Allerede antikkens grækere havde øje for liljerne og afbildede dem flittigt på vaser og lignende, og i middelalderen var den en skattet blomst, som blev tillagt stor symbolik.

Vi medbringer vores madpakker, som vi vil nyde i parken blandt de mange liljer.

Posted in Danmark, Endags-ture, Nyheder and tagged , , .