Holmegaard Værk og Kragerup Gods

Onsdag den 02. juni
Pris per person fra kr. 895,-

Holmegaard Værk og Kragerup Gods

En eventyrlig verden åbner sig, når vi besøger Holmegaard værk, som er Nordens største glassamling og Danmarks eneste bevarede glasværk. På vores rundtur vil vi hører om industriens eventyr og om kunsthåndværkets viden, æstetik og kvalitet i den danske kultur. Måske kan vi spotte noget fra vores barndom – glassene fra Holmegaard og keramikken fra Kähler, der har været med til bords gennem næsten 200 år.

På området med den gamle fabrik ser vi den moderne hovedbygning, de nyrenoverede tørvehaller, den gamle glasbys skole, de bevaringsværdige arbejderboliger fra 1820’erne, kontorbygningerne fra 1890’erne samt kunsthåndværkernes atelier.

Holmegaard Værk er blevet omdannet til eksperimentarium, udstillinger og levende værksteder. Vi får mulighed at se nogle af de 40.000 unikke glas, ét eksemplar af hvert glas, der nogensinde er blevet fremstillet på stedet.

Efter fælles frokost kører vi den historiske slotspark ved Gavnø slot. Her oplever vi hundredvis af farverige og forskelligartede liljer, men alt afhænger af den danske sommer. Vi starter eftermiddagen med en rundtur på slottet og herefter går vi på egen hånd en tur gennem den historiske slotspark omgivet af flot arkitektur, farverige liljer og mageløse dufte.

De smukke, velduftende liljer hører til verdens ældste haveplanter. Allerede antikkens grækere havde øje for liljerne og afbildede dem flittigt på vaser og lignende, og i middelalderen var den en skattet blomst, som blev tillagt stor symbolik.

Efter dagens oplevelser kører vi retur til Fyn.

Posted in Danmark, Endags-ture and tagged , , , , , , , , , , .