Grønland – Ilulissat og Diskobugten

Afrejse den 02. maj

7 dages flyrejse - Pris fra 24.998 kr - 25.998 kr

Grønland · Ilulissat og Diskobugten 

På vores rejse til Grønland og Diskobugten vil vi opleve den charmerende by Ilulissat ved mundingen af Isfjorden. I august og september oplever vi stedets unikke naturscenerier i mere end 14 lyse timer i døgnet. I disse smukke omgivelser vil vi på en sejltur i Isfjorden opleve isbjergene i Midnatssolen. Vi vil også komme tæt på den grønlandske kultur med et besøg hos en lokal familie, hører om slædehundenes liv, når vi besøger en hundeplads samt også en vandretur i fjeldene.

Ilulissat ligger nord for Isfjordens mundingen ud mod Diskobugten og er særlig berømt for de imponerende isfjelde, der ligger i bugten. Området er på UNESCO's Verdensarvsliste og klart Grønlands største naturseværdighed.

Ilulissat, også kaldt ’Jakobshavn’ på dansk er den største by i Diskobugten med sine 5.000 indbyggere og dermed Grønlands tredjestørste by. Det er en helt almindelig grønlandsk by med kulørte træhuse på fjeldet, der sammen med moderne byggeri danner ramme om de lokales liv i byen, som leves i et tæt samspil med naturen. Her finder vi også Grønlands største slædehundedistrikt med ca. 3.200 slædehunde. Slædesæsonen går fra sidst i september til midt i maj, så om sommeren holder hundene til på pladser, hvor tæverne har travlt med at opfostre nye hvalpekuld.

Dagsprogram

Dag 1

Med afgang fra Kastrup Lufthavn midt for formiddagen med Air Greenland til Kangerlussuaq, ankommer vi allerede om formiddagen grønlandsk tid. Og med fire timers tidsforskel begynder oplevelser allerede ved ankomsten.

Byen Kangerlussuaq er beliggende ved bunden af fjorden med samme navn, som betyder "den lange fjord". Her finder vi dyrelivet tæt på byen og kun få kilometer fra lufthavnsområdet lever omkring 7.000 moskusokser.

Efter ankomsten er der indkvartering på vores hotel og kort efter tager vi på tur til indlandsisen. Udflugten varer ca. fem timer og vi kører til verdens næststørste iskappe, som dækker 81 procent af Grønlands areal – svarende til 40 gange Danmarks areal. Det er en helt unik oplevelse at se den enorme isflage og mærke naturens kræfter.

Undervejs er der gode chancer for at opleve rensdyr og moskusokser, mens vi kører gennem den rustikke natur, der trods sit rå udtryk har en forunderlig evne til at charmere.

Vi holder tæt på indlandsisen og går resten af vejen ind til og op på isen. Der er is så langt øjet rækker, og man føler sig pludselig meget lille her midt i evigheden.

Husk gode vandrestøvler og varmt tøj til denne udflugt. Og vi går en lille vandring på indlandsisen, inden vi slutter af med en varm kop kaffe eller te, før I kører tilbage til Kangerlussuaq.

Om aftenen er der fælles middag og afslapning efter dagens måske overvældende oplevelse.

Dag 2

Efter morgenmaden flyver vi fra Kangerlussuaq til Ilulissat tidlig om morgenen. En flyvetur på ca. 45 minutter og fra luften kan vi se de gigantiske isbjerge, der fylder Diskobugten – et smukt naturfænomen, I skal se nærmere på de kommende dage.

Ved ankomsten starter vi dagen med en byrundtur og byen er kendt for sine farvestrålende huse og den fantastiske isfjord, som er 45 km lang og 7 km bred og fyldt med gigantiske isbjerge. På vores rundtur hører vi interessante fortællinger om, hvordan inuitterne kom hertil om sommeren for at gå på jagt. Herfra kører vi til vores hotel og der er tid til afslapning på hotellet, inden vi nyder velkomstmiddag i restauranten.

Dag 3

Efter en god nats søvn og et dejligt morgenbord er vi klar til dagens udflugt, hvor vi tager på en vandretur gennem Sermermiutdalen, der strækker sig ned mod Isfjorden. Vi kommer til ruinerne af Sermerminiut, og hører historien om den gamle inuit boplads, der i 1727 var Grønlands største bosættelse med 250 mennesker. Hvis tiden tillader det, besøger vi "Holms Bakke", hvor indbyggerne fra Ilulissat hvert år mødes den 13. januar 13 minutter før kl.13.00 for at hilse solen velkommen tilbage efter flere måneders mørke. Solens første stråler når byen ca. 20. januar!

Eftermiddagen byder på et besøg hos en lokale slædehundeholder for at høre om de smukke hunde, der igennem knap 1.000 år har fungeret som arbejdshunde i vinterhalvåret.

Hundespandets ejer fortæller om slædehundens liv, og vi ser, hvordan hundene spændes for slæden i deres seler. Hundene er glade for deres ejer, og de elsker at være på farten med tungen ud af halsen i vinterhalvåret. Slædehundens nærmeste slægtning er ulven, hvorfor de ikke kan sammenlignes med kæledyr, så vi holder os på afstand og følger ejerens anvisninger. Selvfølgelig får vi mulighed for at komme tæt på et par hunde, som er vant til at blive klappet.

Sidst på eftermiddagen er vi retur til hotellet, og der bliver tid til at nyde den fantastiske udsigt over Isfjorden, inden fælles middag.

Dag 4

I dag har du mulighed for at udforske Ilulissat på egen hånd. Ilulissat, der direkte oversat betyder 'isbjerge', er Grønlands tredje største by med et befolkningstal på 4600 mennesker - og næsten lige så mange slædehunde.

Eller du har mulighed for at tage med vores rejseleder rundt i nærområdet. Men du kan tage en helikoptertur til indlandsisen eller en heldagsudflugt med skib til Eqip Sermia – et af Grønlands absolut største højdepunkter.

Om aftenen spiser vi fælles middag.

Dag 5

Efter morgenmaden skal vi se nogle af Grønlands ikoniske nationaldrag, Kalaallisuut. Vi møder nogle af de lokale kvinter, som fortæller om dragterne og deres mål er at holde liv i de gamle grønlandske traditioner og håndværk.

Nationaldragten bæres ved alle festlige lejligheder, og den har  stor betydning for inuitterne. da det også er en hyldest af det unikke håndværk, som er baseret på smukke gamle traditioner. Vi ser hvordan dyreskindene behandles og hører om fremstillingen af de smukke farverige perlekraver, som er en del af kvindernes nationaldragt.

Som der er tradition for i Grønland, bliver vi budt på kage og kaffe, og vores besøg her hos de lokale ildsjæle er både hyggeligt, afslappende og autentisk.

Herfra tager vi en tur med rejselederen forbi Knud Rasmussens barndomshjem, den gamle brune trækirke, Zion, og "brættet", hvor dagens fangst af fisk og vildt sælges. Her er der mulighed for at besøge Ilulissats-museet, der ligger i Knud Rasmussens

Resten af dagen er til oplevelser på egen hånd.

Dag 6

Formiddagen er til oplevelser på egen hånd men du har mulighed for at tage med rejselederen på en dejlig vandretur til det nye Isfjordscenter, der åbnede i sommeren 2021. Entreen koster cirka 150 kroner og er ikke inkluderet. Vandreturen går ad gangbroer, og undervejs stopper vi og nyder den enestående udsigt over de smukke isfjelde.

Om aftenen mødes vi til fælles middag og bagefter skal vi på en af helt store oplevelser, nemlig en sejltur ud i Isfjorden for at opleve de enorme isfjelde, der rejser sig helt op til 100 meter over havets overflade. Husk varmt tøj til turen, der varer cirka 2,5 timer. Der er koldt på Isfjorden både sommer og vinter. Der serveres kaffe eller te ombord, så vi har lidt at lune os på.

Dag 7

Efter tidlig morgenmaden på hotellet kører vi de få kilometer til lufthavnen i Ilulissat. Fra flyet kan man kaste et sidste blik på Isfjordens enorme isfjelde. Vi flyver via Kangerlussuaq og ankommer til Kastrup om aftenen.

Fysisk form

Det er en forudsætning for at deltage på denne rejse, at du er i god fysisk form. Vi kan ikke anbefale dårligt gående at deltage i denne rejse.

Diverse informationer

Der tages forbehold for trykfejl samt ændring i program.

 

Posted in Flyrejser and tagged , , , , .