Gourmetophold i Champagne – kør selv

Valgfri dato*
3 dages kør selv - Pris pr. pers. fra kr. 1.695,-

Gourmetophold i Champagne

Oplev Champagne-regionen og følg champagneruten med smukke og pittoreske småbyer og gastronomi i særklasse. Besøg champagnens hovedby Reims med en historisk tur i byen og se en af UNESCO-beskyttede bygninger, nemlig domkirken Notre-Dame de Reims.

Et ophold i regionen betyder, at du har rig mulighed for at smage på de skønne bobler i nogle af de store champagnehuse som Pommery, Veuve Clicquot og Martel og gå på opdagelse i de historiske vinkældre.

Champagne

Er det navn, der giver genlyd og associationer til fest og den verdensberømte katedral i Reims. Og næppe har nogen drik været forbundet med fest, luksus og livskvalitet. Men champagne-regionen er også uspoleret landlig idyl med bølgende sletter, der går over i søer og vandfyldte enge mod syd og tætte skove og Ardenner-bjergene i nord.

I Reims er der mange gastronomi-restauranter, men Troyes, den er tidligere hovedstad, er det kønneste udgangspunkt for kulturelt interesserede.

Regionen Champagne-Ardenne er også steder, hvor ’art de vivre’ og gastronomi er en sand filosofi og netop her er champagne – kongen af vine og kongernes vin værdsat.

Byen Eperay i Champagne, er ligeledes et besøg værd. Byen ligger i hjertet af vinmarkerne og er centrum for udflugter i Marne-dalen og de omkringliggende områder. Her findes også mange af de store champagnehuse, som tilbyder besøgende kilometervis af tunneler gravet i kridtundergrunden, hvor der ligger millioner af flasker.

Reims er den vigtigste by med kunst og historie og takket være katedralen, kongekronninger og champagne. Her er der også mulighed for et champagebesøg, da mange af de store champagne-huse har hovedsæde i byen.

Oplevelser og seværdigheder

  • Reims med sine smukke gotiske domkirke
  • Epernay, som helt har helliget sig champagneproduktion
  • Magionot-linien, Frankrigs store fæstningsanlæg fra 1. verdenskrig
  • Sedan, hvor her findes Europas største fæstning
  • Champagneruten, der begynder i Reims og fortsætter langs Marne-floden.

Hotel Hostellerie de la Chaumière, Champagne, Frankrig

Det charmerende familiehotel ligger i den lille by Arsonval, midt i den sprudlende Champagneregion, som også har lagt navn til en særlig vin. Med sine kun 11 værelser kredser hotellets ægtepar om sine gæster med gourmetmiddag og champagne. Alle værelser er med bad/toilet og TV.

Posted in Frankrig, Kør selv and tagged , .