Anholt - Naturperlen i Kattegat helt enestående natur

Anholt – Naturperlen i Kattegat

Afrejse den 30. august

Pris pr. person fra kr. 3.995,-

Anholt - Naturperlen i Kattegat

På denne minirejse får du mulighed for at opleve Danmarks mest isolerede øsamfund. Vi oplever en enestående natur med det flade landskab, klitter, endeløse strande og højt til himlen. Der bor ca. 150 beboerne på Anholt og de har tilpasset sig ø-livets forhold, og samfundet fungerer, som det har gjort i generationer. De klarer sig selv, og øen har blandt andet egen skole, posthus, læge og præst. Mest af alt er Anholt nok kendt for sit ørkenområde, der dækker omkring 80 procent af øens areal og dermed gør det til Nordeuropas største ørkenområde. Det er flad hævet havbund og ørkenen har aldrig været pløjet, der har isen samme topografi og udseende, som da isen smeltede for 10.000 år siden. Ørkenen udgøres hovedsageligt af en strandvoldsslette med grovsandede klitter på op til 24 m og fintsandede klitter langs kysterne. Fra øens to høje bakker, Nordbjerg og Sønderbjerg ser vi vand så langt øjet rækker med mere end 60 kilometer til nærmeste landkending, hvis vejret tillader det.

Dag 1

Efter opsamling kører vi op gennem Jylland til Grenå. Ved ankomsten går vi ombord til færgen, og sejlturen til Anholt tager ca. 3 timer. Anholt er en naturperle med Ørkenen og Nordeuropas største lavhede, et af de mest særprægede naturområder i Danmark. Om bord på færgen nyder vi vores medbragte sandwich mens vi sejler forbi Anholt Havmøllepark, som blev indviet i 2014 og består af 111 havmøller. Ved ankomsten til Anholt finder vi vores bagage og går til vores overnatningssted tæt ved havnen. Vi overnatter på Pakhuset Anholt og bliver modtaget af Anja, som byder os velkommen. Her får vi anvist vores værelser og efter indkvartering, er der mulighed for at en lille tur i området og havnen. Vi mødes til fælles middag, som nydes på et hyggeligt spisested tæt ved Pakhuset.

Dag 2

Efter en dejlig nat mødes vi om morgenen og går samlet hen til et lokalt spisested ved havnen, hvor vi spiser morgenmad. Herefter tager vi på en 2-3 timers guidet tur til fods, hvor vi kommer rundt i byen. Vi hører bl.a. om Anholts historie samt hvordan livet er på Danmarks mest isoleret ø. Her finder vi en storslået natur og fra øens to ’bjerge’ kan vi opleve en flot udsigt, hvis vejret tillader det. Frokost på egen hånd, og eftermiddagen byder ligeledes på oplevelser på egen hånd. Der er mulighed for at leje cykler og tage en tur rundt på øen. Sidst på eftermiddagen mødes igen, hvor vi besøger Anholt Gin. Her smager vi på den lokale gin, som er produceret på friske enebær fra Anholt. På et hyggeligt spisested tæt ved Pakhuset nydes en dejlig middag.

Dag 3

Vi står tidligt op og går samlet ned til færgen, som sejler allerede kl. 08.00. Bagagen anbringes på nogle bagagevogne og på den 3-timer lange sejltur nyder vi vores medbragte morgenmad om bord på færgen. Ved ankomsten til Grenå, finder vi vores bus og kører til Ebeltoft. Her nyder vi en tidlig frokost. Herefter går vi om bord på Fregatten Jylland og oplever historiens vingesus tæt på. Fregatten Jylland deltog under 2. Slesvigske Krig i Slaget ved Helgoland den 9. maj 1864. I kamp mod dele af den østrigske og den preussiske flåde lykkedes det danskerne at sende modstanderne på flugt, men sejren ændrede ikke krigens udfald – Danmark led et sviende nederlag. Med oplevelser i bagage begynder hjemturen og vi ankommer til vores hjembyer sidst på eftermiddag.

Pakhuset Anholt

Der findes ikke et "rigtigt" hotel på Anholt Vi bor på Pakhuset Anholt, som ligger ca. 150 meter fra havnen og tæt på en af Danmarks flotteste strande. Overnatningsstedet har pæne værelser i forskellige kategorier. Der findes fælles opholdsstue med TV, fælles køkken samt terrasse.

Værelser på Pakhuset Anholt (med i prisen):

Syv værelser er på 1. sal, med adgang via trapper. Disse værelser er uden bad/toilet, der er 3 store badeværelser på 1. sal.

Tillæg

I gården er der to moderne værelser med eget bad/toilet og egen indgang. I stueplan er der seks helt nye værelser med eget bad/toilet samt terrasse havudsigt.

Posted in Busrejser, Danmark, Inspiration and tagged , , , , , , , , .