Andalusien – unikke kulturoplevelser

Afrejse den 25. september

7 dages flyrejse - pris fra 8.595 kr. - 8.795 kr.

Andalusien – unikke kulturoplevelser

Bienvenido - velkommen til et ægte spansk eventyr! ​Spanien er muligvis en turistmagnet, men landet er også et af Europas mest betydningsfulde kulturlande med en rig og fascinerende historie. Andalusien udgør en broget mosaik med bidrag fra grækere, fønikere, romere, gotere, maurere og sigøjnere, der alle har påvirket den lokale, spanske kultur.

Andalusien har det hele. Her ligger idylliske hvidkalkede landsbyer strøet ud over det billedskønne landskab, her venter kulturrige storbyer, velsmagende vine og et skønt sydspansk køkken. På denne spændende rundrejse oplever vi ældgamle traditioner, afvekslende skønhed samt besøg ved nogle af Spaniens største seværdigheder, farverige sigøjnere.

Synet af de mange appelsintræer i gadebilledet er et charmerende træk i mange af Andalusiens maleriske byer. At sætte sig til rette i appelsintræernes skygge med tapas og måske et glas friskpresset appelsinjuice er en herlig sydspansk oplevelse!

Dag 1
Med afgang midt på formiddagen lander vi i Malaga et par timer senere. Herfra kører til vores hotel i Ronda, hvor vi indkvarteres. Ronda, en utrolig oplevelse at se byen klynge sig til klippefremspringet ved den over 100 meter dybe kløft, der deler byen i to dele – den ældre og den yngre del.  Og vi ser den majestætiske bro Puente Nuevos med sine massive søjler, der sørger for sikker passage over kløften. Det tog 42 år at bygge broen, der ligger på det højeste og smalleste sted i Tajo-kløften. Broen er bygget i 1700-tallet, og herfra har man en fantastisk udsigt ned over kløftens dyb 90 meter længere nede.

Fælles middag.

Dag 2
Vi forlader vores hotel og kører sydpå til Tarifa, den yderste, forblæste klippe, Europas sydligste fastland kun 14 km fra Afrika. Efter et kort stop kører vi til den charmerende havneby Cadiz, den vestlige del af Andalusien. Kører vi nordpå til Sevilla. Undervejs besøger vi Jerez, sherryens by. Her findes mange engelske vinhandlere, og vi støder på bodegaer som Sandeman og Pedro Domecq, hvor sherryen bliver lagret på store egetræsfade i mørke kældre. Vi besøger en af sherry-handlerne inden turen fortsætter til Sevilla.

Dag 3
Efter morgenmaden ser vi nærmere på Sevilla og vi starter med det anderledes besøg, nemlig tyrefægterarenaen, som betegnes som en af de smukkeste i verden. Flere af Spaniens byer har afskaffet tyrefægtning, men i Sevilla fortsætter traditionen med fuldt hus hver søndag i hele sæsonen.

Herefter tager vi på en rundtur og går gennem romantiske gader med fornemme palæer og huser, der vidner om de spanske købmænds velstand. Fra Columbus nye verden kom der mange rigdomme Sevilla, der i en periode var verdens rigeste by. Det vil vi opleve på vores rundtur og vi ser verdens tredjestørste kirke, den fantastiske Santa Maria de la Sede, hvor Columbus hviler i en meget smuk grav. Vores rundtur byder også på maleriske gyder, hyggelige pladser med duftende appelsintræer.

Dag 4
Dagen er til oplevelser på egen hånd i Sevilla eller sammen med vores rejseleder. oplev nogle af de mange stemningsfulde tapasbarer, nyd livet med et godt glas vin - eller måske frister et besøg på det fantastiske kongeslot Alcázar? Et kik ind i katedralen eller en shoppingtur i Calle Sierpes, hvor du kan finde billige sko og lædervarer.

I Sevilla skal vi opleve en af byens gamle traditioner, nemlig Flamenco. Lyden af trampende hæle, guitarrytmer, klap og kraftfuld sang, udtrykker dansens temperament og elegance. At overvære et farvestrålende flamencoshow er lyden af Andalusien. En spændende aften - også for ikke-flamenco-interesserede. Danserne skal mestre de yderst krævende trin, og guitaristerne de komplicerede takter. Vi benytter lokalbussen til aftenens oplevelse.

Dag 5
Vi forlader vores hotel og kører vi til Córdoba, hovedstad i maurernes Andalusien. Her finder vi en af datidens største moskeer som er blandt et af middelalderens mest imponerende bygningsværk. Vi skal opleve byen til fods, og vi begynder i det historiske centrum, som er utrolig godt bevaret med bl.a. gaderne, som maurerne i sin tid designede.

Vi går gennem byens middelalderkvarter og oplever vi, hvordan byens særlige charme har udfoldet sig i det jødiske kvarter med synagogen, paladser og kirker. Det er næsten helt overvældende at gå i labyrinten af smalle gyder mellem hvidkalkede huse, smedejernsbalkoner, blomstersmykkede patioer og idylliske pladser, hvor potteplanterne pryder både vinduer og balkoner. Her er hyggelige caféer med maurisk stemning. Myntete, vandpiber og dufte som var det fra 1001 nats eventyr.

Herfra fortsætter turen til Granada, hvor vi bor de næste to nætter på et charmerende hotel med flot beliggenhed ikke langt fra Alhambra.

Dag 6
Efter formiddagen tager vi på opdagelse i hjertet af Granada. Vi kommer gennem den autentiske Albaicin, et kendt område for sine imponerende udsigt ud over Alhambra og dets karakteristiske huse og "Carmenes" villaer og vores tur slutter ved det fascinerende sigøjnerkvarter Sacramonte som er navngivet af det nærliggende kloster. Beliggende magisk uden for den gamle bydel med udsigt over Alhambra Palace og Albaizin kvartaler.

Efter frokost besøger Alhambra Palace med sin imponerende udsigt over de sneklædte bjerge og den grønne olivenlund i horisonten. Alhambra er et af de smukkeste arabiske paladser i den vestlige verden, der består af tre paladser - Nazari, Royal Residence & Carlos den 5. - den fascinerende Generalife Have og endelig Alcazaba fæstningen. På vores rundtur ser vi den gamle by med sin renæssance katedralen, det kongelige Kapel og gravstene på de katolske konger.

Dag 7
Efter morgenmaden er der lidt tid til afslapning inden vi mod Málaga, hvorfra flyet letter først på eftermiddagen.

Posted in Flyrejser, Kulturejser, Spanien, Storbyer and tagged , , , , , .