Alsace – Europas frodige have

Kør selv - 5 dage - valgfri dato
Pris pr. person fra kr. 1.595,-

Kør selv - Alsace - Europas frodige have.

Oplev Alsace og følg vinruten med smukke og pittoreske småbyer, gastronomi i særklasse, oste – og naturligvis masser af vin fra egnens syv druer. Og hvor du end vender dig, tilbyder vinproducenter smagsprøver og salg af vine.

Alsace - Frankrig

Ludvig den XIV sammenlignede Alsace med en smuk have, og billedet passer stadig på egnen, der gennem sin turbulente historie skiftevis har været under fransk og tysk overherredømme.

Hjertet af Alsace ligger mellem Vogeserbjergene og Rhinfloden. Det er her, i en bred og frodig dal vi finder de maleriske og smilene landsbyer med de karakteristiske bindingsværkshuse med træbalkoner og blomster foran alle vinduerne. Husene er brede og står solidt plantet på jorden. Alsace har gennem århundreder været kastebold mellem Tyskland og Frankrig, og det er netop derfor Alsace har bevaret sit særpræg; sine særlige traditioner og sit eget sprog. Alsacisk er en ejendommelig blanding af en sydvesttysk dialekt og mange franske ord fra dagligdagen.

Alsace er en af de mest spændende regioner i Frankrig med vinmarker så langt øjet rækker, udsøgte egnsretter og charmerende landsbyer. Oplev de verdenskendte vine på den berømte vinrute Route de Vin, der strækker sig gennem det meste af Alsace, men Alsace er også kendt for sin natur og sine oste.

Hotel Aux Bruyères i Orbey i Alsace, Frankrig.

Det 3-stjernende Hotel aux Bruyeres ligger i den lille by Orbey tæt ved Colmar ved foden af Lac Blanc. Det er et familieejet hotel, og her serveres god morgenmad samt velsmagende fransk middag.  Alle værelser er med bad/toilet, TV og telefon. Der er mulighed for at bo en familie sammen i værelse confort, dvs to til tre værelser, der støder sammen. Spørg om mulighederne.

Oplevelser og seværdigheder

  • Strasbourg – 80 km
  • Kaysersberg (Route du vin) – 7 km
  • Riquewihr, Colmar, Eguisheim – ca. 20 min.
  • Mulhouse med bilmuseet – 80 km
  • Slottet Haut Koenigsbourg, et af Frankrigs mest besøgte bygningsværker – 50 km syd for Strasbourg
  • Prøv en vinsmagning og udforsk Alsace med de mange vinslotte
Posted in Frankrig, Kør selv and tagged , .