Vinhøstrejse til Alsace

Afrejse den 21. oktober
7 dages busrejse - pris fra kr. 5.995,-

Vinhøjstrejse til Tyskland og Alsace

Gennem sin turbulente historie under skiftende fransk og tysk overherredømme har Alsace med tiden fremstillet en speciel kultur, der på smukkeste vis forener franskmændenes passion for detaljen og den gode råvare med tyskernes forkærlighed for gedigent håndværk. Resultatet er bl.a. egnens gode, krydrede hvidvin, en charmerende arkitektur og et køkken, der kombinerer franske, letpiskede indfald med tysk, velhængt eftertanke. Derudover er Alsace et venligt landskab, hvis typiske kendetegn er blødt kurvede bjerge, dækket af vinmarker, og floder, der krydser ud og ind mellem små landsbyer, større byer og befærdede veje.

Den 21. oktober
Afrejse med bus og vi kører ned gennem Jylland og over grænsen mens vi nyder en kop kaffe og et rundstykke. Sidst på dagen ankommer vi til vores overnatningshold i Midttyskland, hvor vi spiser middag.

Den 22. oktober
Efter morgenmad sætter vi kurs mod Alsace. Vi køer til Mölsheim, hvor vi besøger en lokal vinbonde og smager nogle af de dejlige tyske vine, som de producerer. Efter vores korte besøg vinbonden, kører vi videre til Alsace og ankommer sidst på eftermiddagen til vores hotel »Les Bruyères« i den lille by Orbey tæt ved Colmar. Efter indkvartering spiser vi middag på hotellet.

Den 23. oktober
Formiddagen bruges til at kigge lidt på vores værtsby. Efter frokost kører vi til Mont St. Odile, opkaldt efter St. Odile, »Lysets datter« – et sagn om klostrets grundlæggelse i det 7. årh. Vi nyder den fantastiske udsigt i knap 700 meters højde.

Hjemturen går gennem den berømte vinrute, »Route du Vin«. Vi gør bl.a. holdt i den lille vinby, Bergheim, hvor vi skal besøge Fru Thirian og smage på hendes fremragende hvidvine.

Den 24. oktober
Vinruten er et »must«, især om sommeren, hvor vinstokkene er fyldt med store klaser af vindruer, som er ved at modne til vinhøsten. Vi gør holdt hos en lokal vinbonde og smager på nogle af de dejlige Alsace-vine og egnsretter. Vores tur fortætter til Riquewihr, en smuk middelalderby på ruten. Det er en velbevaret by med fæstningsværker fra det 13. og 14. århundrede samt tyvenes tårn med torturkammer. Efter en opdagelse i byen på egen hånd går kører vi tilbage til vores hotel.

Den 25. oktober
Dagens udflugt går til Strasbourg. Vi ser byens fantastiske domkirke (entré ikke inkluderet), der ganske uventet tårner sig op for den besøgende. Vi ser kirkens astronomiske ur og de fantastiske glasmosaikker. Derefter spadserer vi en tur i byens charmerede kvarterer, hvor især »Petite France« med de smukke bindingsværkshuse er en spændende oplevelse.

Efter frokost og tid på egen hånd, går turen tilbage til Orbey sent på eftermiddagen.

Den 26. oktober
Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører gennem det frodige Alsace. Vi kører nordpå til det verdenskendte hvidvinsområde ved Rhinen. Her besøger vi en lokal vinbonde og samtidig nyder vi udsigten ud over Rhinen. Vi indkvarteres på et hotel tæt ved Rhinen og efter dagens oplevelser, nydes en dejlig middag.

Den 27. oktober
Vi fortsætter nordpå og når vores hjemby først på aftenen.

Posted in Busrejser, Frankrig, Populære, Tyskland, Vin og gourmet and tagged , , , .