Ubåden sælen og Fristaden Christiania

Torsdag den 10. oktober
Pris pr. person kr. 875,-

Ubåden sælen og Fristaden Christiania

Dagens tur byder på en helt unik oplevelse, da vi starter med at besøge Ubåden Sælen, som blev sat i vandet under den kolde krig. Og det er den eneste danske ubåd, der nogensinde har deltaget i en krig, nemlig Irak-krigen i 2003. Danmarks sidste ubåde Sælen står nu på land og vi har mulighed for at opleve bådens kompakte indre, hvor alt står, som da ubåden vendte tilbage fra sin sidste patrulje i efteråret 2004.

Vi får også mulighed for at opleve Torpedomissilbåden Sehested, der under den kolde krig blev betragtet som verdens ondeste krigsskib, der spækket med våben udgjorde Natos frontlinje mod Warszawa-pagten.
Torpedomissilbåden var en afgørende del af Danmarks invasionsforsvar under Den Kolde Krig. Her kunne unge officerer og deres skibskammerater afprøve grænser. Både taktiske, tekniske, menneskelige og sociale.
Pladsen er trang, og skibet er stadig pakket med elektronik og andet udstyr, så man skal kravle op og ned for at se og røre ved det hele. Men det er anstrengelserne værd. Bådens indre er, som det så ud, da den kom hjem fra sidste øvelse i år

Efter en dejlig frokost er vi klar til eftermiddagens anderledes oplevelse. Vi tager til fristaden Christiania, som bedst er kendt for sit alternative samfund og ikke mindst hashhandlen på Pushe Street. Med en christianit tager vi rundt i Fristaden, som er en blanding af kreative huse, workshops, gallerier, spillesteder og smuk natur, men området har også en rå bagside. Vi hører om historien, det strækker sig helt tilbage til 1971 og hvor der i dag bor omkring 1.000 mennesker fast på Christiania. Samtidig besøges fristaden hvert år af cirka en halv million gæster.

Efter en fantastiske og anderledes oplevelse, kører vi retur til Fyn.

OBS! Turen er ikke velegnet for dårlig gående.

Posted in Danmark, Endags-ture, Inspiration.