Sydfynske øhav

Afrejse den 28. september
3 dages busrejse - Pris fra kr. 2.995,-

Sydfynske øhav

Fyn har meget at byde på, hvad angår natur og historie og det vil vi på denne rundtur stifte bekendtskab med, når vi besøger sydfyn og Ærø. Her finder vi en frodig natur, gamle hyggelige landsbyer og ikke mindst den maritime kulturarv, der giver øens besøgende en helt unik oplevelse.

På en af Danmarks dejligste ø får vi mulighed for at opleve øens attraktioner og seværdigheder. Især Marstal emmer af søfartshistorie, mens fortidens ekko lyder i Ærøskøbings brostensbelagte gader, hvor klatreroser smyger sig op ad små, idylliske og fredede huse. Undervejs smager vi på nogle af øens mange specialiteter: ærøske pandekager, den lokale bryg fra Rise Bryggeri og andre lækkerier.

Dag 1
Afrejse først på morgenen, hvor vi kører mod Fyn. Ved ankomsten til Svendborg besøger vi Nordens bedst bevarede Fattiggård og vi følger vores lokalguide og hører om vores samfunds historie, der ellers har været skjult bag mure, pigtråd og tabuer.

Herefter tager vi færgen til Ærøskøbing, hvorfra vi kører til Marstal til vores hotel. Vi kører forbi det store solfangeranlæg, der leverer varme til knap halvdelen af øens huse. Ved ankomsten til vores hotel, bliver vi indkvarteret og tid til afslapning inden fælles middag.

Dag 2
Efter morgenmaden starter dagen med en byrundtur i Marstal, hvor vi bl.a. hører om byens historie og specielt at Marstal er Ærøs maritime centrum. Vi besøger Marstal Søfartsmuseum, der er en skattekiste af spændende fortællinger og sørøverhistorier fra de syv have. Mange af fortællingerne og artefakterne fra museet ligger grund til Carstens Jensens roman "Vi, de druknede", der omhandler fire generationer af sømænd fra Marstal, som satte livet på spil på verdenshavene, og om konsekvenserne for de efterladte.

Herfra kører til Rise Bryggeri, hvor vi spiser en lækker frokost, får en rundvisning og smager på herlighederne. Rise Bryggeri åbnede i sin nuværende form i 2004, og her brygges hele 250.000 liter øl om året. Dagens oplevelser slutter ved den romanske landsbykirke i Bregninge med velbevarede kalkmalerier og den helt enestående trefløjede altertavle, udført på Claus Bergs træskærerværksted i Odense. Der bliver også lejlighed til et besøg i gårdbutikken Uldgården, inden vi via de enestående 33 meter høje Voderup Klinter kører tilbage til Marstal. Aftenens middag nyder vi igen sammen i hotellets restaurant.

Dag 3
Når vi har pakket bussen, kører vi til Ærøskøbing, hvor vi går en lille byvandring. Byen hører til blandt de bedst bevarede danske byer fra 1700-tallet. Her emmer brostensbelægningen, stokroserne og de smukke vinduer og døre af eventyr og historie. I Ærøskøbing bliver der tid til frokost på egen hånd samt oplevelser inden vi kører ombord på Ærøfærgen midt på eftermiddagen. En dejlig sejltur gennem Svendborgsund bringer os til Fyn, hvor vi kører via Storebæltsbroen hjem til Sjælland.

Posted in Busrejser, Danmark, Inspiration and tagged , , , , , , , , , .