Sprogø – unik oplevelse

Onsdag den 16. maj
Pris per person 699 kr.

Tag med på en eventyrlig dag på Sprogø, en fredet ø midt i Storebælt. Vi starter med at køre over Højbroen til Korsør, hvor vi nyder vores morgenkaffe. Herfra kører vi til Sprogø, hvor vi er fremme midt på formiddagen. I tre timer viser vores lokalguide os rundt, og fortæller om stedets spændende og uhyggelige historie. Vi hører også om, hvad der gør Sprogø unik. og hvad der gør, at øen har været centrum i Danmarkshistorien. 

Øen blev udvidet i forbindelse med anlæggelsen af Storebæltsbroen, og i dag har den et areal på 164 ha midt i Storebælt. Gennem 15.000 år er øen blev formet af isen, havet og mennesket.

Omkring år 1170 byggede kong Valdemar den Store et vagttårn på Fyrtårns-bakken. Men ikke kun kongen på Nyborg Slot havde øje for Sprogøs fortræffeligheder. Grundet sin isolerede placering i Storebælt, har Sprogø givet liv til et helt enestående dyre- og planteliv, som ikke findes andre steder. Samtidig har øen fungeret som opdragelsesanstalt og tvangsfængsel for ”faldne og løsagtige unge kvinder” fra 1923 til 1963. Mange tragiske skæbner udsprang fra disse indespærringer, der i gennemsnit varede i cirka 7 år.

Efter dagens oplevelse nyder vi vores sandwich med udsigt til Storebælt inden vi kører videre til vores hjembyer.

 

Posted in Danmark, Endags-ture and tagged , , , , .