Spreewald – Hobbitland

Afrejse den 20. august
4 dages busrejse, pris fra kr. 3.495 ,-

Spreewald – Hobbitland

Spreewald syd for Berlin er et helt særligt mose- og flodlandskab med et net vandløb, skov og småøer. Husene har stråtag og er af træ. Alt ånder idyl. Man får en særlig fornemmelse af at være i nærheden af Hobbitrup og at Gandalf dukke op bag et træ. Det er ikke bare tyskere der bor her. Det er Tysklands mindretal, Sorberne, der har sit eget sprog og traditioner. De lokale kalder Spreewald for Europas landlige Venedig. Rejsen slutter med en byrundtur i Berlin, hvor vi ser de største seværdigheder, som Checkpoint Charlie og Brandenburger Tor.

Dag 1
Efter opsamling kører vi ned over grænsen, via Neumünster mod Berlin. Med passende pauser ankommer vi sidst på eftermiddagen til Cottbus. Byen ligger ved floden Spree i udkanten af Spreewald. Vi indkvarteres og spiser fælles middag.

Dag 2
Dagens udflugt er til Lübbenau Spreewad. Undervejs kører vi forbi den rekonstruerede slaverborg, Raddusch, som stammer fra den tidlige middelalder. Herfra videre til Lübbenau, som også går under navnet ”Spreewalds hemmelige hovedstad”. Her tager vi på en dejlig sejltur på kanalerne i de specielle ”Kahns” og nyder den fred, som vi møder på vores sejltur på kanalerne. Der er frokost på egen hånd i den lille eventyragtige by, Lehde, hvor de mange øer kun er forbundet med gangbroer. Her vil der også være mulighed for en tur på frilandsmuseet og se, hvordan Spreewald-beboerne tidligere har levet, og opleve det lokale agurkemuseum. Spreewald er verdensberømt for sine syltede agurker, som fås i alle afskygninger. Turen går herefter tilbage til Cottbus, hvor der bliver tid til at se nærmere på byens seværdigheder inden fælles middag.

Dag 3
Vi forlader Spreewald og kører til Berlin, en af Europas spændende hovedstæder. Her skal vi opleve spændende arkitektur, myldrende menneskeliv, kulturtilbud af enhver art. Vi starter med en byrundtur til bl.a. Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor, Rigsdagsbygningen, og de sidste rester af Berlinmuren. Vi stopper ved Postdam Platz, hvor der bliver mulighed for frokost på egen hånd. Sidst på eftermiddagen kører vi til vores hotel, hvor vi indkvarteres. Fælles middag.

Dag 4
Efter morgenmaden forlader vi Berlin og kører mod Danmark. Undervejs gør vi stop i Magdeburg og ser den østrigske kunstner og arkitekt Friedensreich Hundertwasser’s sidste og måske også smukkeste værk. Siden 2005 har det være en del af rækken af barokke facader og moderne design i nærheden af Domplatz. Efter en byggeperiode på knap to år, kunne alle Hundertwassers arkitektoniske varemærker ses på ca. 5.000 m2. På tårnene lyser de typiske gyldne kugler, vinduerne ser ud, som om de udfører en munter dans, blomsterengene dufter på tagene, og bølgeformede gulve bærer de besøgende gennem atriumgårdene som „melodier for fødderne“.

Efter vores besøg, kører vi mod Danmark og ankommer først på aftenen.

Posted in Busrejser, Kulturejser, Nyheder, Tyskland and tagged , , , .