Spændende vin-rundrejse

Afrejse den 16. juli
7 dages busrejse - Pris fra kr. 5.995 ,-

Rhinen/Mosel - spændende vin-rundrejse

På denne dejlige tur til Tyskland skal vi besøge de tre store tyske vinområder ved floderne Rhinen, Mosel og Ahr. Vi skal på vinbesøg og smage på de gode vine, som disse egne er så kendt for. Herudover bliver der god tid til at nyde de smukke byer og pragtfulde landskaber langs floderne. Vi tager på en sejltur og besøger Tysklands ældste by, Trier, som ligger ved Mosels bredder og med stolthed kan fremvise mange velbevarede romerske bygningsværker, bl.a. byporten Porta Nigra.

Riesling-druen har optimale vækstbetingelser langs Mosels løb. Vi skal besøge en vinbonde, som vil øse af sin viden om Riesling-druen og naturligvis også af de flasker, som han med stort held har hældt druerne på.

Dag 1
Efter opsamling kører vi ned gennem Jylland og over grænsen mens vi nyder en kop kaffe og et rundstykke. Sidst på dagen ankommer vi til vores overnatningshold i Midttyskland, hvor vi spiser middag.

Dag 2
Rejsen går mod vest gennem det smukt bakkede og skovklædte landskab til kurbyen Bad Berleburg, som ligger smukt med sine stejle gader og klassiske skifferhuse. Øverst i byen ligger prinsesse Benedikte og prins Richards imponerende renæssanceslot med den flotte slotshave. Vi besøger slottet og kører herefter til vort hotel i Rüdesheim, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Efter indkvartering vil der blive tid til at se sig omkring, inden middagen serveres på hotellet.

Dag 3
Vi starter med en tur i området omkring Rüdesheim og besøger vinhuset Schumann-Nägler, hvor vi hører om vinproduktionen og får smagsprøver, inden vi spiser frokost.

Herefter går turen til Abtei Sankt Hildegard, et Benediktinerkloster midt på vinbjerg nord for Rüdesheim. Vi smager på denne dejlige Riesling, og der bliver også mulighed for at købe ind i klosterets butik.

Dag 4
Efter morgenmaden forlader vi hotellet og går om bord på båden i Rüdesheim. Vi skal sejle gennem det smukke landskab til byen St. Goarshausen. Fra båden ser vi de mange frodige vinmarker, og turen fortsætter med bus mod Koblenz og Deutsches Eck, stedet hvor Rhinen og Mosel løber sammen. Sidst på dagen ankommer vi til vores hotel i Bernkastel-Kues, som ligger ved bredden af Mosel.

Dag 5
Dagens udflugt går langs Mosel, hvor vi kommer gennem en række af de kendte vinbyer og ankommer til den gamle by Trier ved Moselfloden. Trier er Tysklands ældste by grundlagt i romertiden og vi ser den imponerende byport Porta Nigra inden turen fortsætter.

Vi gør stop ved vinslottet Karthäuserhof, der fra 1300-tallet og frem til 1803 var i dén katolske karteuserordens besiddelse. Munkene drev her landbrug og avlede vin og vinslottet er en af Tysklands førende producenter af Riesling.

Dag 6
Vi tager afsked med landskabet omkring Mosel-floden og starter med et besøg i ædelstensbyen Idar-Oberstein, hvor vi besøger det historiske Weiherschleife, som er det sidste af en hel række vanddrevne ædelstenssliberier. Turen går herfra gennem Eifel-bjergene til Ahr-dalen, og her besøger vi et af områdets vinhuse, som er førende inden for tysk rødvin.

Sidst på dagen når vi frem til vores overnatningshotel i nærheden af Münster, hvor vi spiser fælles middag.

Dag 7
Vi begynder hjemturen og ankommer til Danmark sidst på dagen.

Posted in Busrejser, Tyskland, Vin og gourmet and tagged , , .