Prag – Den gyldne stad

Afrejse den 03. august 
5 dages busrejse - pris pr. pers. fra 2.995,-

Prag - Den gyldne stad

En rejse til Prag er en rejse til ’Den gyldne Stad’ med husfacader i lyserødt, gult, blåt og grønt, spændende restauranter, charmerende folkeliv på markedspladser og ikke mindst øl, som landet har været bekendt med siden 933, hvor de var i fuld gang med bryggerkarrene på de forskellige klostre. Produktionen blev i midlertidig forbudt, idet munkene skulle producere vin og ikke øl, som derefter blev en forbudt vare. Men i 1088 blev det igen lovligt, og herefter blev det besluttet, at produktionen skulle være af høj kvalitet, som vi kender det i dag.

Under vores ophold bo vi centralt i Prag også kendt som byen med ’De hundrede tårnes by’, der har guldbelagte spir, mange borge og Den Gyldne Gade, men de små huse, der læner sig op ad den gamle bymur.

Dag 1
Tidlig opsamling på Fyn og herefter med passende pauser ned over grænsen, forbi Berlin og Dresden. Midt på aftenen ankommer vi til Prag, hvor vi bliver indkvarteret på vores hotel.

Dag 2
På formiddagens udflugt tager vi på en spændende byrundtur til fods, hvor vi skal opleve nogle af  Prags mest berømte seværdigheder. Vi ser Rådhuspladsen med det astronomiske ur samt Tein-kirken med Tycho Brahes grav. Herfra videre gennem det gamle kvarter, Ungelt, med det pompøse borgerhus, Obecni Dum, der er Prags fornemmeste jugendstil-bygning. Vi kommer endvidere forbi Wenzelspladsen, den jødiske bydel, Josefov, og oplever det eksklusive forretningsstrøg og levende gadeliv i de hyggelige gamle, krogede gader, der har eksisteret siden den tidlige middelalder.

I løbet af eftermiddagen er der tid til at udforske Prag på egen hånd. Mange af byens kvarterer er interessante at gå på opdagelse i. Vi besøger et ægte tjekkisk bryggeri og smager på herlighederne inden fælles middag.

Dag 3
Efter morgenmad starter vi dagen med en ægte lokal oplevelse i Prag. Vi kører til bydelen Hradcany, der ligger højt med en storslået udsigt over ”Den gyldne Stad”. På en spadseretur gennem borgområdet skal vi både se adelens gamle palæer, klostre, værtshuse og kirker samt Prags imponerende borg- og slotsområde, hvor både den tjekkiske præsidents residens og Prags domkirke, St. Vitus, befinder sig. Vi spadserer efterfølgende ned til Karlsbroen gennem Nerudova-gaden på Mala Strana - “lillesiden” - hvor håndværkerne boede. Her fortæller de mange sjove skilte på husene, hvilket håndværk husets beboere mestrede.

Vi slutter dagen med en sejltur på floden Moldau, hvor vi nyder udsigten til flere af byens berømte bygninger.

Dag 4
På dagens udflugt kører vi til glasværket i Nizbor, hvor man fremstiller det berømte tjekkiske krystalglas. Her tager vi en rundvisning på fabrikken og der bliver mulighed for at købe glas i dens butik inden afgang. Turen fortsætter til den mod den imponerende middelalderborg, Karlstejn, der er en af de største turistattraktioner uden for Prag. Ved borgens fod ligger den lille by, Karlstejn, som har mange butikker, boder og restauranter. På hjemturen følger vi floden, Berounka, gennem et naturskønt område mod Prag, hvor der efterfølgende bliver tid på egen hånd til at gå på opdagelse i byen og nyde stemningen.

Dag 5
Efter et dejligt ophold med mange oplevelser begynder hjemturen, og vi ankommer til Danmark først på aftenen

Posted in Busrejser, Storbyer and tagged , , , , , , , , , .