Oplevelsesrejse til Gotland

Afrejse den 17. august 
5 dages busrejse - pris pr. pers. fra 6.295,-

Oplevelsesrejse til Gotland

Gotland har en enestående historie og vores rejse byder på en smuk natur og lidt af vores Danmarkshistorien, som var en del af den danske konges riger fra Valdemar Atterdag til Christian 4..Det var også her Ingmar Bergmann levede, kunstneren Asger Jorn er begravet og Oluf Palme havde sin sommerbolig. På vores byrundtur i Visby går vi gennem de smalle gyder og stræder, ser vi stokroserne, der pryder de gamle huse og besøger Domkirken Santa Maria. Vi ser Sveriges ældste forsvarstårn Krudttårnet samt den gamle ringmur.

Dag 1
Efter opsamling kører vi via Øresundsbroen og med passende pauser ankommer vi til Oskarshamn, hvorfra vi sejler til Visby på Gotland. Vi nyder middag om bord på færgen og ved ankomsten kører direkte til vores hotel, hvor vi indkvarteres.

Dag 2
Efter morgenmaden tager vi på en byvandring i den velbevarede Hansestad, der er beskyttet af sin høje ringmur med de 30 tårne. Her oplever vi de gamle købmandsgårde og ser nærmere på ruinerne fra Nordens mægtigste borge og kirker. Gader, der bliver til trapper, skråninger med udsigt til Østersøen og smalle stræder med høje pakhuse fra middelalderen vidner om fortidens rigdomme, som blev købt og solgt her på deres vej til København eller Novgorod, Byzans eller Finmarken.

Indre Visby blev i 1995 optaget på Unescos liste over verdenskulturarv, og i begrundelsen for optagelsen lød det bl.a., at “Visby er et enestående eksempel på en nordeuropæisk befæstet handelsby fra middelalderen.” I byen findes der mere end 200 bygninger fra middelalderen, og overalt mærker man historiens vingesus.

Efter et par timer rundt i de hyggelig stræderne og et kig i kirkeruiner besøger vi kongens spiritusfabrik fra 1770. Her opleves Gotlands spændende historie, gravenes udvikling fra stenalder til vikingetid samt vikingernes sølv- og guldskatte. Dagens oplevelser slutter med et besøg på Högklint med en fantastisk udsigt til det smukke Schweizerhus, Fridhem og Visby.

Dag 3
På dagens udflugt kører vi mod den nordlige del af Gotland, det største rauke-område. Vi tager færgen over det smalle sund til Fårø, hvor vi gør et kort ophold ved Fårø Kirke, hvor filminstruktøren Ingmar Bergmann ligger begravet. Herefter oplever vi det smukke landskab, ser et af Sveriges mest charmerende små fiskerlejer og oplever de særprægede fritstående klipperformationer, rauker, som Gotland og Öland er kendt for. Efter rundturen på Fårö tager vi færgen tilbage og kører til vores hotel, hvor bliver tid til afslapning.

Dag 4
Udflugten i dag går sydpå og vi besøger landsbyen Grötlingbo, hvor vi først ser den gamle og charmerende Kirke, hvor Asger Jorn ligger begravet. Herefter tager vi tilbage til middelalderen på Kattlunds gård, der er en af Nordens bedst bevarede gårde med rødder tilbage til 1200-tallet. Vi ser bl.a. urtehaven og frugtplantagen med lokale æblesorter inden vi kan glæde os til at smage på Gotlands berømte specialitet: Gotlandspandekager.

Fra Grötlingbo fortsætter vi gennem det gotlandske sletteland ”Alvaret” mod øens sydspids. Her findes stenmuseet, hvor Chr. 4. hentede sandsten til sine slotte. Vi besøger hjortefarmen Margus, der også har en lille gårdbutik med lokale specialiteter. Turen fortsætter nordpå langs vestkysten ad nogle spændende kystveje til stedet, hvor Valdemar Atterdag gik i land den 22. juli 1361 og brandbeskattede Visby. Her får vi en flot udsigt til Karlsøerne inden vi kører tilbage til vores hotel. Fælles middag.

Dag 5
Efter morgenmaden er der afgang med færgen, der sejler fra Visby til Oskarshamn, og med passende pauser undervejs ankommer vi til vores hjembyer hen på aftenen.

Posted in Busrejser, Kulturejser, Sverige and tagged , , , , , , , .