La Traviata i Operaen

Torsdag den 23. januar 2020
Pris pr. person kr. 1.885,-

 

La Traviata i Operaen

Endelig kan du opleve Verdis mesterværk La Traviata i David Radoks opsætning, der tidligere på Den Kongelige Opera har vundet publikums hjerter.

Verdis opera om den umulige kærlighed har siden premieren grebet et stort publikum om hjertet, og får os stadig til at gribe efter lommetørklædet. Operaen indeholder alt det, en klassiker skal byde på: iørefaldende arier, vidunderlig orkestermusik og en gribende historie.

En ung mand forelsker sig hovedkulds i en kvinde, der sælger sig selv til rige mænd. Det er temaet i Alexandre Dumas’ roman Kameliadamen fra 1848, der udsprang af hans egen forelskelse i en kurtisane. Romanen har siden givet inspiration til utallige bearbejdelser af dramaet ikke mindst til to af operalitteraturens absolut mest populære værker, nemlig Verdis La Traviata og senere Puccinis La bohème. Mange kender også fortællingen om den svære kærlighed gennem Baz Luhrmann-filmen Moulin Rouge.

Den prostituerede Violetta Valéry lever et velhavende, men tomt og kærlighedsløst liv, og hun forelsker sig tilbage i sin unge tilbeder. Det bliver enden på hendes storhedstid, og de kommer begge til at lide for kærligheden. Violetta må ofre sin kærlighed for at en anden ung kvinde kan opnå lykken.

Verdi forargede sin samtid ved at beskrive den altopofrende Violettas sørgelige skæbne i operaen blot seks år efter, at virkelighedens parisiske Violetta var død af tuberkulose. Den rørende og eviggyldige historie, er siden blevet en af publikums favoritter i operalitteraturen.

Der synges på italiensk med danske overtekster.

Inden forestillingen spiser vi en dejlig 2-retters middag og herefter begiver vi os til Operaen, hvor vi skal se den tre timer dejlige opera.

Posted in Danmark, Endags-ture.