Korsika – skønhedens ø

Afrejse den 17. oktober
8 dages flyrejse - pris pr. pers. fra. kr. 11.995,-

Korsika – skønhedens ø

Midt i det glitrende, blå Middelhav ligger Korsika med sin vilde natur, bjerge med evig sne på toppen, maleriske landsbyer, hvor livet går sin stille gang, hyrder, der krydser vejene med store flokke af geder og får, vældige områder dækket af den uigennemtrængelige og stærkt duftende maki og ikke mindst øens ældgamle, særprægede kultur.

Alt dette - og meget mere - har Korsika at byde på, og vi skal opleve det hele med vores rejseleder, der vil fortælle om øens særlige historie, kultur og gastronomi under vore mange spændende udflugter rundt på øen.

Dag 1
Der er tidlig afrejse fra Kastrup og vi lander i Bastia midt på formiddagen. Ved ankomsten kører vi gennem Korsika via bjergene til øens gamle hovedstad Corté, en af øens få byer, som ikke ligger ved en havn. Med oplevelser på egen hånd samt frokost, fortsætter vi til Korsikas hovedstad, Ajaccio, hvor vi indkvarteres på vores hotel inden fælles middag.

Dag 2
Vi skal i dag se nærmere på Ajaccio. Byen er præget af sine mange minder om kejser Napoleon og vi skal naturligvis se Bonapartes hus, hvor han siges at være født, men ingen er helt sikre. Der vil blive tid til at se sig omkring - frokost på egen hånd.
Først på eftermiddagen mødes vi igen og tager det lille tog til bl.a Napoleon-grotten og langs kysten til Ponte de la Parata med det flot beliggende tårn bygget i 1608. Herfra er der en panoramisk udsigt bl.a. til de nærliggende “Blodrøde Øer”, som ligger i den nordlige del af Ajaccio-bugten.

Dag 3
Dagens udflugt går ind i landet, hvor vi bl.a. skal se Prunelli-kløften, den kunstige sø Tolla samt Zipitoli-skoven. Undervejs skal vi spise en typisk korsikansk frokost med nogle af øens mange specialiteter som fx deres berømte skinke og vinen, øens flydende solskin - en del af øens identitet og fra gammel tid dens vigtigste enkeltprodukt.

Dag 4
Dagens udflugt går til den sydlige del af Korsika. Først kører vi til byen Propriano, som ligger smukt placeret ved en bugt i et naturskønt område med vidtstrakte strande. Turen fortsætter til byen Bonifacio, som næsten er indbegrebet af Korsika. Den er øens smukkeste by. Frokosten spiser vi i en af de små italiensk inspirerede restauranter på havnen.
Efter frokost møder vi vores lokalguide for at udforske den gamle bydel. Dette gør vi til fods, da der ikke må komme biler derind

Dag 5
Efter morgenmaden kører vi nordpå ad kystsiden på vestsiden og passerer små, smukke havnebyer, der er præget af turister og lystsejlere. Vi passerer Porto, Les Calanche og Cargèse, som er vores vejs flotteste stykke med de bemærkelsesværdige rødlige klippeformationer, der udgør et næsten måneagtigt landskab, hvis lige næppe findes andetsteds i Europa.
Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Calvi, hvor vi indkvarteres på vores hotel. Efter lidt afslapning, spiser vi fælles middag.

Dag 6
Formiddagens udflugt tilbringer vi i vores værtsby Calvi, hvor vi tager på en rundtur i byen. Vi besøger Citadellet, som beskyttede byen mod fjenderne og vi ser, hvor Christoffer Columbus blev født.
Resten af dagen er til oplevelser på egen hånd.

Dag 7
Dagen bruges på at køre ud til bjergene bag Ile Rousse, som udnyttes til bl.a. oliven og vindyrkning. Vi besøger en af områdets vingården, hvor vi smager på herlighederne inden vi kører til Sant Antonino, som er den ældste landsby på øen, som stadig er beboet. Byen ligger i 900 meters højde og herfra er der en fantastisk udsigt over området. Landsbyen er for tredje år i træk kåret som Frankrigs smukkeste landsby. Retur sidst på dagen til vores hotel – fælles middag.

Dag 8
Efter en tidlig morgenmad forlader vi vores hotel og kører til lufthavnen i Bastia. Herfra flyver vi ca. kl. 10.55 til Kastrup Lufthavn.

Posted in Flyrejser, Frankrig, Kulturejser, Storbyer and tagged , , .