Et kig ind i Dronningens garderobe

Fredag den 03. august
Pris per person kr. 775,-

Et kig ind i Dronningens garderobe

Vi har fået lov til få et kig ind i Dronningens garderobe, når der udstilles nogle af Dronningens kjoler, dragter og hatte samt sko i Den Gamle By i Århus.

For første gang udstilles dronningens hatte og det er noget af et scoop. Man havde taget inspiration fra Buckingham Palace i London, hvor Dronning Elizabeths hatte var udstillet og heldigvis gav Hoffet lov til, at museet måtte låne de mange flotte hatte, som Dronningen har sin garderobe.

Udstillingen viser en stor variation af kjoler, hatte, dagligt tøj, festtøj mv. fra 1940'erne til i dag. I alt 37 kjoler og dragter, 42 hatte samt sko, dukkevogn, cykel, kufferter og tre skolebøger. Med afsæt i tøjet vises forskellige sider af Dronningens liv, hverdag og officielle pligter.

Der har tidligere været udstillinger med Dronningens kjoler, men denne gang er det anderledes. "Fest og galla" hedder en del, og "Fantasi og forandring" hedder en anden del af udstillingen. Der er nok at se på, og hver eneste del har sin egen historie.

Hattene har helt sin egen historie, som for eksempel er der en rød hat med en sort fjer, der lige nøjagtig kom i vejen for bildøren. Man kan se, at den har fået nogle stød. Der er også en dansk studenterhue, som dronningen har båret, og en fra Færøerne.

Dronningen var kun otte år første gang hun oplevede Den Gamle By, som hun besøgte med sin mor Dronning Ingrid. Siden er det blevet til talrige besøg, både ved officielle lejligheder og ved statsbesøg, men ligeså ofte ved private arrangementer, hvor Dronningen har overværet forestillinger på Helsingør Theater, fulgt med i genopførelsen af Møntmestergården eller oplevet Den Gamle Bys Levende Museum.

Vi får en guidet tur med henblik på udstillingen, hvor vi får fortalt historier om nogle af kjolerne og hattene.

Posted in Danmark, Endags-ture, Inspiration and tagged , .