Juletur til Celle – Lüneburg og Hamborg

Afrejse den 09. december
3 dages busrejse - Pris fra  kr. 2.765,-

 

Juletur til Celle - Lüneburg og Hamborg

Julen står for døren og før vi aner det, viser kalenderen, at det er juleaften med and, flæskesteg og juletræ. I Tyskland tager vi forskud på herlighederne med hyggelige julemarkeder i næsten alle byer, små som store og mange strømmer til disse fantastiske julemarkeder. Vi besøger tre blandt de største julemarkeder, i Lüneburg, Hamborg og Celle. I alle tre byer deller de hele bymidten – og i Hamborg breder de sig også ud i forstæderne til bl.a. den gamle danske by Altona. Vi overnatter i den gamle, idylliske by, Celle, som er kendt for Celle Slot og sine mange fine bindingsværkshuse, rådhuset og klokkespillet. Midt på torvet står Nordtysklands højeste ’julepyramide’ på 14 meter og træhytter står som perler på en snor i den gamle bydel, alle fyldt med dejlige juleprodukter. Der bydes på mange lokale specialiteter, og der kan nydes en dejlig punch til at varme sig på.

Søndag den 09. december
Efter opsamling kører vi ned gennem Jylland og vi besøger julemarkedet i den gamle hansestad og saltby Lüneburg på heden af samme navn. Byens middelalderlige bykerne med de snævre, hyggelige gader danner en stemningsfuld ramme om et af de meste besøgte julemarkeder i Nordtyskland. Vi når frem til frokost og der bliver god tid til at gå på opdagelse i den julesmykkede by. Efter en tur i de hyggelige gader fortsætter turen til Celle, hvor vi bliver indkvarteret på vores centralt beliggende hotel. Vi spiser fælles aftensmad.

Mandag den 10. december
På en byrundtur til fods, oplever vi den gamle historiske hertugby Celle, vi kommer forbi St. Marien Kirken, og vi besøger slottet, hvor den danske dronning Caroline Mathilde boede de sidste år af sit liv. Hun døde kun 24 år gammel, som landsforvist. Resten af dagen er til oplevelser på egen hånd og der bliver rig lejlighed til at nyde det flotte julemarked med mere end 100 stande. Området omkring torvet emmer af rigtig tysk julestemning med duft af honningkager og brændte mandler. Fælles middag.

 Tirsdag den 11. december
Efter morgenmaden kører vi til Hansestaden Hamborg. Vi begynder med en lille rundtur til byens seværdigheder. Turen går over Kühlbrandbrücke hvorfra vi kan se hen over den julepyntede by, gennem Frihavnen og helt ind til centrum og slutter ved julemarkedet. Her kan der købes alt fra kager, konfekt til kunsthåndværk. Efter en tur rund på en af Tysklands ældste julemarkedet, kører vi mod Danmark med passende pauser undervejs.

 I samarbejde med Stiftenfordele og Avisklubben.

Posted in Busrejser, Julerejser, Tyskland and tagged , , .