Jul på Schackenborg Slot og Ribe

Søndag den 08. december
Pris per person fra kr. 795,-

Jul på Schackenborg Slot og jul i Ribe

Schackenborgs historie strækker sig tusind år tilbage i tiden. Her regerede engang den magtfulde Ribebisp på den første borg, Møgeltønderhus, og her byggede en national krigshelt sit slot. I 11 generationer beboede hans efterkommere, den fornemme og indflydelsesrige Schack-slægt, Schackenborg, før slottet i 1978 atter vendte tilbage til det danske kongehus, hvor Prins Joachim boede på slottet fra 1993-2014. Schackenborg ejes og drives i dag af Schackenborg Fonden.

Schackenborg Slot slår dørene op til et sandt juleeventyr. Rosendahl pynter slottet smukt op til jul samt til, som det eneste sted i landet, at byde indenfor til DR’s store julekalender udstilling Julekalenderens Historie. En udstilling, der for første gang kan opleves i Sønderjylland!
Du kan gå på opdagelse i julekalenderens historie gennem de sidste 60 år og få et glædeligt gensyn med gamle og nye kendinge på tværs af generationer. Udstillingen byder på kostumer, dukker og kulisser fra bl.a. Årets julekalender, Julestjerner samt Jul På Slottet, Bamses Julerejse, Nissebanden, Teo & Den magiske Talisman og mange flere!

På Schackenborg Slotskro, privilegeret 1687, som er nærmeste nabo til Schackenborg Slot, serveres en dejlig frokost inden vi fortsætter til Ribe, hvor julen er bygget op om ’Peters Jul’ den elskede børnebog om borgerskabets jul i 1860’erne.

Efter tid på egen hånd i julebyen Ribe, kører vi retur til Fyn i Julestemning.

Posted in Danmark, Endags-ture and tagged , , .