Gråsten slot og sønderjysk kaffebord

Lørdag den 15. august
Pris pr. pers. fra 765,-

Gråsten slot og sønderjysk kaffebord

På dagens udflugt kører vi til Sønderjylland, hvor vi bl.a. høre historien om det betydningsfulde slot og en helt specielt sønderjysk tradition.

Ved ankomsten tager vores guide os med på en spændende tur i Gråsten Slothave- og kirke. Efter den folkekære dronning Ingrids død i år 2000 bebos Gråsten slot af dronning Margrethe nogle uger i sommermånederne. Guiden tager os med til den overdådigt udsmykkede slotskirke, og vi går en tur igennem slotshaven, der ligger smukt omgivet af skov og sø. Vores guide fortæller historien om kirken, haven og de slotte, som har ligget på stedet siden 1500-tallet. Vi oplever ligeledes den frodige have, som selve dronningen har været med til at sætte sit eget præ på, alt sammen imens du kan skimte Gråstens Slotskirke i baggrunden.

Efter vores rundtur kører vi til Dybbøl Banke, hvor vi nyder vores medbragte sandwich. Der bliver tid til at se sig omkring. Her finder vi bl.a. Dybbøl Mølle og omkring museet står der forskellige andre mindesmærker om krigen i 1864. Fx en mindesten for Louis Appia og Charles van de Velde, der deltog som verdenshistoriens første Røde Kors-observatører.

Turen forsætter til Den Gamle Kro i Gråsten, som er byens gode spisested gennem mere end 150 år. Dette smukke gamle og skæve hus fra 1747 er efter en modernisering med nænsom og kærlig hånd fortsat et sted, hvor tiden står stille, og fornyelsen finder sted. Det er kun i Sønderjylland, det store sønderjyske kaffebord kan opleves. Man kommer gerne langvejs fra for at smage på alle lækkerier så som Svedsketorte, Pumler, ”Striftorte”, Brødtorte, Riskage, Medaljer, ”Pla’kach, ”Kikskach” og meget mere. Dertil hører godt med kaffe.

Efter at have smagt nogle eller måske alle kagerne, kører vi retur til Fyn.

Posted in Danmark, Endags-ture and tagged , , , , , , , , , , , , .