Fynske oplevelser

Afrejse den 23. august
3 dages busrejse - Pris pr. pers. fra kr. 2.995,-

Fynske oplevelser

Fyn er fin, og i Danmarks hjerte fristes vi af charmerende slotte, herregårde samt idylliske købstæder med kønne bindingsværkshuse og brolagte stræder.

På vores busrejse skal vi se nogle af de fineste steder på Fyn. Med udgangspunkt i Nyborg, besøger vi bl.a. Middelfart, Svendborg, Langeland og Egeskov slot, der repræsenterer dansk kulturhistorie, når det er bedst.

Turen byder også på en rigtig Bisonsafari, samt et besøg på Skovsgårds gods, som første gang nævnes i 1457 og i dag drives som et økologisk landbrug. På Tåsinge hører vi kærlighedshistorien om Elvira Madigan og Sixten Sparre, et romantisk møde, flugten og den dramatiske slutning. Og turen slutter med et besøg på Nordens eneste museum, der har en enestående samling med Royal Copenhagen, som fortæller historien om mere end 235 års porcelæns- og fajanceproduktion i Danmark.

Dag 1
Med afrejse tidlig om morgenen kører vi mod Fyn. Vores første besøg er på Ditlevsdal Bison Farm, som er Europas største bisonfarm. På en guidede tur skal vi opleve en spændende tur blandt de store dyr og vi får meget mere at vide om deres opførsel og livet på marken.

Vi forlader bisonfarmen og undervejs nyder vi vores medbragte frokostbolle, hvorefter vi kører til Nyborg, der ligger med udsigt til Storebæltsbroen. Ved ankomsten besøger vi den smukke gamle renæssancegård, også kaldt Borgmestergården. Bygningens historie går tilbage til omkring 1750, men dens nuværende skikkelse stammer fra 1601. Borgmestergården fungerer som museum og på en rundvisning får vi mulighed får en fortællingen om Nyborg i middelalderen og renæssancen.

Efter rundvisningen nyder vi vores medbragte kaffe og kage på Borgmestegården og der er mulighed for et kig i museumsbutikkerne inden vi kører til vores hotel. Fælles middag.

Dag 2
Efter morgenmaden kører vi til Svendborg og her besøger vi Nordens bedst bevarede Fattiggård og vi følger vores lokalguide og hører om vores samfunds historie, der ellers har været skjult bag mure, pigtråd og tabuer.

Der fortælles om de fattiges, de fysisk eller psykisk syges, de hjemløses, de ensommes, de udstødtes og de forældreløses historier. En anbringelse inden for forsorgen har ofte betydet en placering uden for samfundet og historieskrivningen.

Efter en spændende fortælling fortsætter vi vores tur til Langeland, hvor vi vil se en af øens store attraktioner, nemlig de vilde heste, som blev indført i Sydlangeland i 2003. De er såkaldte Exmoor ponyer, der klarer sig selv i naturen hele året rundt.

Dog er der ingen garanti for at vi ser hestene.

Turen fortsætter til Syddanmarks største fiskerihavn, Bagenkop havn, hvor der er mere end en snes hjemmehørende kuttere, foruden mange mindre fartøjer.

Vi spises vores medbragte frokostbolle ved havnen, og her kan vi opleve det levende fiskermiljø, gamle fiskerhuse og måske høre lyden af kutteren, som tøffer ind til kajen.

Turen fortsætter til Skovsgårds gods, hvor vi nyder vores medbragte eftermiddagskaffe og kage ved godset. Der bliver mulighed for at gå lidt rundt og se den store gård samt besøge museet og udstillingerne, der er indrettet i hovedbygningen og flere af Skovgårds øvrige bygninger.

Midt på eftermiddagen kører vi retur til Fyn og ankommer til vores hotel sidst på eftermiddagen og der er tid til afslapning inden fælles middag.

Dag 3
Efter morgenmaden forlader vi Nyborg og kører til Egeskov Slot, som er et af de mest velbevarede slotte i Europa. Vi lever os ind i slottets mere end 450 år gamle historie og udforsker de prisvindende haver, der er udnævnt til en af verdens 12 mest spektakulære haver af CNN Travel. Der vil blive tid på egen hånd til at se både de smukke haver og slottet inden vi fortsætter turen til Middelfart, hvor vi besøger Keramikmuseet Clay. Det er et levende samtidsmuseum og Nordens eneste specielmuseum, som rummer en enestående Royal Copenhagen Samling, der fortæller historien om mere end 235 års porcelæns- og fajanceproduktion i Danmark.

Sidst på eftermiddagen forlader vi Fyn og kører til vores hjembyer.

Posted in Busrejser, Danmark, Inspiration and tagged , , , , .