Friedrichstadt – Nordens Venedig

Tirsdag den 11. september
Pris pr. person kr 595,-

Friedrichstadt – Nordens Venedig

At besøge Friedrichstadt er som at komme ind i en lille hyggelig hollandsk landsby. Den charmerende arkitektur har klare paralleller til det mindre naboland i form af gavlhuse og kanaler.

Ved ankomsten tager vi på en kanalrundfart med dansktalende guide. Vi bevæger os ind i byens historie og hører mere om de mennesker og begivenheder, som har sat sin præg på byen. I dag har byen knap 2400 indbyggere, der lever i en meget idyllisk og charmerende by.

Byen blev grundlagt i 1621 af Hertug Friedrich III. af Schleswig-Gottorf og for at få sin statskasse fyldt, tog hertugen kontakt til Holland, idet hollænderne på dette tidspunkt havde ry som de bedste handelsmænd. Med hjælp fra nogle verdslige hollændere, de såkaldte remonstranter, lykkedes det hertugen at få bygget Friedrichstadt. Hertugen lovede hollænderne religiøs frihed i deres nye hjemby og gav dem ydermere lov til at bygge byen op, som de ønskede det.

Efter vores sejltur, bliver der mulighed for en dejlig frokost i byen og en lille tur rundt i de små, hyggelige gade. Undervejs ser vi de små karakteristiske trappegavlhuse giver den et yderst charmerende og romantisk særpræg.

Efter en oplevelsesrig dag går turen tilbage til Fyn. Og hvis tiden tillader det, gør vi stop ved grænsen.

Posted in Endags-ture, Tyskland and tagged , , .