Eventyrligt minikrydstogt – Stockholm – Helsinki

Afrejse den 28. august
4 dages krydstogt - pris  fra kr. 3.898,-

Eventyrligt minikrydstogt – Stockholm – Helsinki

Oplev hovedstæderne Stockholm og Helsinki på dette minikrydstogt. Her får vi skønne storbyoplevelser med lyse sommernætter og solens varme stråler om dagen.

Rejsen byder på byrundture i Stockholm og i Helsinki. Resten af tiden bruges om bord på skibet med en slentretur på dækket, hvor vi nyder udsigten over havet samt ind- og udsejlingen i de smukke skærgårde i Sverige.

Dag 1

Der er tidlig afgang med bus og vi kører via Helsingør – Helsingborg op gennem det smukke Sverige. Med passende pauser undervejs forbi Jönköping og langs søen Vätteren ankommer vi til udkanten af Stockholm.

Efter indkvartering vil der blive lidt tid til afslapning, inden vi spiser fælles middag.

Dag 2

Vi starter dagen med en rundtur i Stockholm inden vi begiver os ned til skibet. På turen ser vi bl.a. Sergels Torv, byens vartegn Stadshuset samt Kongeslottet. Turen fortsætter forbi Ridderholmskirken til Djurgården ved Vasamuseet. Her finder vi krigsskibet Vasa, der kæntrede ved udsejlingen til havet i 1628, idet der pludselig kom en stille vind. Skibet sank ned på havbunden og det tog 333 år før Vasa igen -næsten intakt - så dagens lys næsten intakt, en enestående kunstskat og verdens største turistmål.

Herefter kører vi til Gamla Stan, hvor der bliver tid på egen hånd, inden vi samles og kører til terminalen. Her går vi ombord på et af Østersøens største krydstogtskibe med gågade, butikker, cafeer og restauranter.

Efter uddeling af kahytter, vil der være tid til afslapning inden middag. Vi spiser en stor aftenbuffet og der er vin, øl og vand ad libitum.

Dag 3

Efter en nats sejlads lægger skibet til midt på formiddagen i hjertet af Helsinki, Finlands smukke hovedstad med over 450 års historie. Vi starter med byrundtur, hvor vi skal opleve nogle af de mange seværdigheder, der findes i byen, bl.a. den berømte stenkirke ’Temppeliaukio’, som er en af Finlands mest populære attraktioner. Kirken er et af de mest respekterede eksempler på moderne arkitektur, og den er hugget ud i naturlige klipper, som giver en fantastisk akustik. På rundturen ser vi også Det olympiske Stadion, Operahuset samt Parlamentet. Der vil blive tid på egen hånd til at kigge nærmere på byen.

Sidst på eftermiddagen forlader vi Helsinki på det store skib og sejler igen mod Stockholm.

Dag 4

Efter stor morgenmadsbuffet vil der være tid til at nyde indsejlingen til Stockholm – gennem den stockholmske skærgård, som består af ca. 24.000 øer. Vi sejler meget tæt forbi mange af øerne. En fantastisk oplevelse !

Ved ankomsten til Stockholm kl.09.30 begynder vores hjemtur i bus. Med passende pauser undervejs til bl.a. frokost, når vi Danmark først på aftenen.

Posted in Busrejser, Finland, Krydstogter, Krydstogter, Sverige and tagged , , .