Dronningens nytårskur

Tirsdag den 09. oktober
Pris pr. person kr. 875,-

Kom med til Dronningens nytårskur

I de spæde nytårsdage er Christiansborg Slot rammen om Dronningens nytårskure. Vi har fået mulighed for at komme med på en helt særlig omvisning, hvor vi kommer bag kulisserne til de fornemme nytårskure. Vi følger i gæsternes spor igennem de strålende sale, og får alle historierne om nytårskure i dag og før i tiden.

Vores rundtur starter med et besøg i De Kongelige Stalde ud til Ridebanen, hvor vi ser kongehusets heste og den skinnende guldkaret. Bagefter ser vi De Kongelige Repræsentationslokaler på selve slottet, hvor vi følger kurgæsternes vej gennem gemakker og sale.

I flere hundrede år har der været en fast tradition for at ønske monarken et godt nytår. Med tiden har nytårskurene udviklet sig. Kurene er blevet mere farverige, og festlighederne strækker sig nu over flere dage.

Den mest berømte er taflet, der finder sted nytårsdag på Amalienborg. Men de to mest omfattende kure foregår på Christiansborg. Først inviteres de udenlandske ambassadører til nytårskur iklædt galla eller farvestrålende nationaldragter. Dagen efter tager dronningen imod godt 800 personer til den store kur på slottet. Det helt særlige ved denne kur er regentparrets tur fra Amalienborg til Christiansborg. Turen foretages nemlig i guldkareten med en stor eskorte af gallaklædte gardehusarer og trompetfanfare.

Efter en oplevelsesrig dag går turen tilbage til Fyn.

Ikke velegnet for gangbesværede

I samarbejde med Stiften Fordele og Avisklubben

Posted in Endags-ture, Ikke kategoriseret and tagged , .