Dronningens ansigter – udstilling på Frederiksborg slot

Lørdag den 08. august
Pris pr. person kr. 835,-

Dronningens ansigter – udstilling på Frederiksborg slot

I anledning af H.M. Dronningens 80-års fødselsdag besøger vi udstillingen ’Dronningens ansigter, på Frederiksborg slot. Udstillingen tager udgangspunkt i Dronningens slægtsmæssige baggrund og opvækst, der fra grundlovsændringen i 1953 også omfattede forberedelse til rollen som regent og statsoverhoved. Dernæst illustreres Dronningens regeringstid og hendes funktion som samlingspunkt i rigsfællesskabet.
Et særligt afsnit behandler hendes skabende virke inden for billed-, tekstil- og scenekunst.

På udstillingen kan man se en lang række af de portrætter af Dronningen, der er udført gennem otte årtier, herunder også et helt nyt, som er skabt til museet i anledning af fødselsdagen. Portrætterne suppleres af film, dragter og andre genstande, og det hele kan opleves i slottets riddersal.

Frederiksborg slot, der ligger smukt midt i Hillerød på tre holme i slotsøen, omkranset af Frederiksborg Slotshave, blev opført i 1560’erne af Frederik den 2., og renæssanceslottet blev siden ombygget af Christian den 4. og er inspireret af den italienske og nederlandske byggestil.

Efter en ødelæggende brand i 1859 blev slottet genopført af brygger J.C. Jacobsen, men slotskirken blev heldigvis skånet fra branden, og derfor kan man i dag se kirken, som den fremstod på Christian den 4.’s tid.

Efter en rundtur på egen hånd på slottet, spiser vi fælles frokost og dagen slutter med en afslappende sejltur med M/S Frederiksborg, som er en gammel redningsbåd fra hospitalsskibet Jutlandia. Dygtige sejlfolk fører skibet, mens der fortælles et par gode historier på vores smukke tur rundt i Slotsøen, hvor vi oplever den fantastiske udsigt til slottet, hvad enten det er på god afstand fra modsatte søbred, eller når båden sejler tæt på de store tykke mure, der går direkte ned til søen.

Posted in Danmark, Endags-ture and tagged , , , , , , , , , , , , , .