Champagne og Paris

Afrejse den 10. november
7 dages busrejse - pris pr. pers. kr. fra 6.295,-

Champagne og Paris

Paris er altid et besøg værd! Den franske hovedstad formår at charmere og betage turisten, som besøger byen for første gang. Og ikke uden grund. Byen har alt, hvad hjertet begærer, hvad enten man interesserer sig for billedkunst, gastronomi, musik eller interessante indkøb – eller blot holder af at betragte og opleve en by, der ånder af hele verden.

Rejsen byder bl.a. på en storslået byrundtur, hvor vi ser alle de berømte seværdigheder, der er indbegrebet af Paris: Notre Dame, Eiffeltårnet, Triumfbuen og ikke mindst Sacre Coeur. Vi tager også til en af Frankrigs smukkeste skove, Fontainebleau, hvor vi skal se de franske monarkers foretrukne jagtslot med bl.a. de flotte sale og gemakker.

På hjemrejsen besøger vi Reims, hovedstaden i Champagne-området, hvor vi naturligvis skal se fremstillingen af champagne i en af byens største champagnehuse.

Dag 1
Efter endt opsamling passeres grænsen og der køres med passende pauser undervejs til vores overnatningshotel i Midttyskland.

Dag 2
Vi når frem til Paris sidst på eftermiddagen og indkvarteres på vores hotel. Herefter bliver det tid på egen hånd inden vi slutter dagen med middag på en typisk pariserrestaurant og tager på en skøn sejltur på Seinen.

Dag 3
Dagen er afsat til en heldagsudflugt, hvor vi ser eller genser de seværdigheder, der er indbegrebet af Paris: Notre Dame, Eiffeltårnet, Triumfbuen og Pompidoucentret. Bussen kører også til Spreckelsens Triumfbue, som vi danskere har særlig grund til at være stolte af. Vi oplever den fantastiske glaspyramide i Louvres gård, der er en overbygning på tre underjordiske etager fyldt med kunst. Kunstsamlingen på Louvre anbefales at besøge på egen hånd - i eget tempo.
Vi slutter dagen med en tur til Montmartre, hvor vi tager op til Sacre Coeur-kirken. Her tager vi os god tid til at se kirken og nyde den storslåede udsigt over byens tage, inden vi spiser middag på en af Montmartres hyggelige restauranter.

Dag 4
Dagens udflugt går til Fontainebleau lidt uden for Paris. Her finder vi det tidligere kongeslot omgivet af skov, hvor de franske konger gik på jagt. Skoven betragtes som den smukkeste i Frankrig til trods for, at den vokser på stengrund.
Slottet har spillet en stor rolle i historien. Det var her, Napoleon abdicerede i 1814, før han rejste til Elba. Nogle år tidligere havde han holdt pave Pius 7. som fange på slottet. Den svenske dronning Christina opholdt sig her i 1657, og i ”Galerie des Cerfs” lod hun sin hofstaldmester, Markis Monaldesci, myrde, fordi han havde konspireret mod hende. De havde det ikke altid lige hyggeligt på de store slotte i gamle dage!

Dag 5
Vi tager afsked med Paris og kører mod Reims. Undervejs besøger vi et familieejet destilleri, hvor vi ser hemmeligheden bag produktionen af whisky og deres frugtbrændevin lavet på områdets produkter. Vi spiser en rigtig fransk land frokost, hvor alt godt fra regionen bliver serveret.
Midt på eftermiddagen ankommer vi til Reims, hvor vi indkvarteres på et centralt beliggende hotel. Efter uddeling af værelserne, bliver der tid til at se sig omkring inden den fælles middag.

Dag 6
Dagen starter med en byrundtur til fods for at se domkirken, hvor de franske konger blev kronet. Frankrig har mange storslåede bygningsværker inden for gotikken, men denne hævder sig som en af de smukkeste. Det varede næsten hundrede år, før kirken stod færdig, men så var det endelige resultat også præget af en udsøgt harmoni og skønhed.
Vi skal også se det tidligere gæstehus Palais de Tau, hvor de kongelige personer boede, når de besøgte byen. Her ser man den smukt dekorerede sal, hvor gæsterne samledes til banket efter kronings-ceremonien.
Reims er kendt som champagnens hovedstad, og efter frokost på egen hånd besøger vi et af de berømte champagnehus, hvor vi smager på herlighederne.
Sidst på eftermiddagen tager vi afsked med Reims og Frankrig og kører mod vores overnatningshotel i Midttyskland.

Dag 7
Ankomst til Danmark hen under aftenen.

Posted in Busrejser, Frankrig, Inspiration, Kulturejser, Storbyer and tagged , , , , , , , , , , , , .