Canada – Oplev verdens næststørste land

Afrejse den 22. September
12 dages flyrejse - Pris fra kr. 22.950,-

Canada – Oplev verdens næststørste land 

På denne fantastiske rundrejse til verdens næststørste land vil vi opleve masser af smuk natur og alle de store højdepunkter, som Canada har at byde på samt sin store kulturelle og historiske rigdom.

Vi starter med et ophold i Canadas største by Toronto, præget af skyskrabere i glas, stål og beton blandet med de gamle bygninger. Undervejs er der bl.a. udflugter til Niagara Falls, et af verdens naturskabte vidundere, til Kingston – grundlagt af franske pelshandlere, og til Thousand Island – 1000 mindre søer, spredt over et areal på 80 km. Vi besøger ligeledes Canadas hovedstad Ottawa og følger Charlevoix-kysten, hvor der måske vil blive mulighed for at få et glimt at de mange hvaler, som søger føde langs kysten og besøger Québec City’s gamle bydel, som er omkranset af en befæstet bymur – den eneste i Nordamerika

Ligeledes et besøg i et indianerreservat, tæt på områdets vilde dyr, overnatning i en park, hvor vi oplever naturen tæt på – dette er nogle af oplevelserne på denne rejse til det store land.

Dag 1
Afgang fra Kastrup og med mellemlanding ankommer vi til Toronto over frokost. Indkvartering og middag på egen hånd.

Dag 2
Vi starter dagen med oplevelser ved det imponerende vandfald Niagara Falls og her oplever vi vandfaldene fra vandsiden, idet vi sejler ud på den klassiske Maid of the Mist-tur.  Tilbage i Toronto tager vi på en kort byrundtur i denne rige og flotte by, bl.a. kendt for verdens højeste bygning, CN-Tower, der er en af verdens højeste konstruktioner.

Dag 3
Efter morgenmaden forlader vi Toronto og dagens udflugt starter med et stop i landets tidligere hovedstad Kingston, som blev grundlagt i 1673 af franske pelshandlere. Der bliver tid på egen hånd inden turen fortsætter til området omkring Thousand Islands, som er navnet på de ca. 1.000 mindre øer i St. Lawrence-floden. Her skal vi på en helt fantastisk sejltur rundt blandt øerne inden vi kører til landsbyen Gananoque for overnatte.

Dag 4
Vi skal ud på en meget smuk og varietet tur til Canadas hovedstad Ottawa, som er dagens første mål. Vi ser parlamentsbygningen og ByWard Market, der er et af Canadas største og ældste markeder.
Vores rejse gennem dette storslåede land fortsætter til Canadas livligste, frækkeste og mest farverige storby, Montreal, som er den største franske by uden for Frankrig.

Dag 5
Dagen er sat af til oplevelser i det gamle Montréal. Vi besøger den ældre del af Montréal, tager rundt i den gamle bydel og går til den finansielle bydel, som navnet indikere, er præget af banker, børser og andet. Resten af dagen samt frokost er på egen hånd inden vi mødes til fælles middag.

Dag 6
Efter morgenmaden går turen til landsbyen Saint Prosper, hvor vi besøger en Bisonsfarm. I en speciel trailer tager vi på rundtur blandt de græssende bisoner inden vi spiser frokost på gården. Vi fortsætter rejsen ind i det smukke landskab tæt på søen Castor, hvor vi overnatter i store hytter.

Dag 7
Efter morgenmaden kører vi til området omkring søen Saint-Jean, et naturfænomen udover det sædvanlige. Vi stopper i indianerreservatet Pointe Bleue, som blev indviet i 1856 af den canadiske regering. Herfra fortsætter vi til Zoo i St.-Félicien, hvor vi kommer tæt på bjørnene. Er heldet med os, ser vi både bjørne, ulve, bison og mange andre dyr.

Dag 8
På dagens udflugt kører vi nordpå til Charlevoix-kysten, hvor de hvide belugahvaler lever og indtager føde til vinteren. Vi fortsætter til Tadoussac, og her er det muligt på en sejltur i fjorden at se en halv snes hvalarter. Og det kan ske, at man er heldig at se selv en 30 m lang blåhval, der søger føde langs Charlevoix-kysten.  (Turbåd med hvalkiggeri ikke inkluderet)

Dag 9
Vi forlader det smukke landskab og stopper ved et ’sukkerhus’ hvor vi skal smage på det kendte ahorn-sirup, som siges at komme fra indianerne. Herfra kører vi til vandfaldet Montmorency, et 83 meter højt vandfald, hvor vi tager kabelbanen op for at nyde udsigten. Dagens sidste stop er i Canadas ældste by, Québec, som blev grundlagt i 1608 og hvor vi overnatter.

Dag 10
Dagens starter med en rundtur i Québec, hvor vi bl.a. ser Château Frontenac samt den gamle bydel omkranset af en befæstet bymur, den eneste i Nordamerika. Herefter er resten af dagen til oplevelser på egne hånd samt frokost og vi mødes til fælles middag.

Dag 11-12:
Efter morgenmaden pakkes bagagen og vi kører til Montréal Lufthavn, hvorfra vores fly letter mod Europa med en masse oplevelser i bagagen. Ankomst i Kastrup dagen efter.

Ikke velegnet for dårligt gående

Posted in Canada, Flyrejser, Oversøiske, Oversøiske rejser and tagged , , .