Budapest – Donaus perle

Afrejse 12. oktober
4 dages flyrejse - pris pr. pers. fra kr. 4.995,-

Budapest - Donaus perle

På denne rejse skal vi opleve en af de smukkeste byer i verden, nemlig Budapest. Byen bliver adskilt i Buda og Pest af Donaufloden. I Buda finder vi den gamle bydel, som absolut er et »must«, når man er i Ungarn. Kongeslottet, Matthias kirken samt forskellige museer som Nationalgalleriet finder vi netop på denne side. På Pest-siden ligger det dynamiske centrum med teatre, cafeer og smarte modebutikker.

Under vores ophold i en af Europas mest populære storbyer skal vi på byrundtur på begge sider af floden samt opleve en rigtig folkloreaften med levende sigøjnermusik og folkedans. Vi tager også en tur dalen ved Gödöllö-bakkerne, hvor brødrene Lázápå vil vise os deres ridekunst.

Rejsen byder også på kulinariske oplevelser. Vi smager det ungarske køkken med en lækker frokost og vi sejler på Donau, hvor vi nyder en dejlig middag mens vi sejler.

Dag 1
Midt på eftermiddagen flyver vi fra Kastrup Lufthavn og vi lander i Budapest lufthavn sidst på eftermiddagen. Vores bussen venter på os og vi kører direkte til vores hotel, hvor vi indkvarteres. Der bliver tid til afslapning inden fælles middag.

Dag 2
Vi starter dagen med at køre til Gellért-højen, hvorfra vi nyder udsigten udover Budapest. Vores byrundtur starter herfra, og ser bl.a. Pest-siden med den store markedshal, gågaden med de mondæne butikker samt pladsen Vörösmartytér med det berømte konditori Gertbeaud.
Efter frokost på egen hånd fortsætter vi med næste del af vores byrundtur. Vi skal se Buda-siden med kongepaladset og Matthiaskirken samt drypstenshulerne i Buda-bjergene, som vi besøger. Vi slutter dagen at besøge det ungarske vinhus i slotsområdet, får en rundvisning og smager på de fremragende ungarske vine. Middag på egen hånd.

Dag 3
Dagen er til oplevelser på egen hånd.
Sidst på eftermiddagen mødes vi for at køre ned til Donau, som er floden, der adskiller Buda fra Pest. Her skal vi på en flot sejltur på Donau og vi skal samtidig nyde en dejlig middag om bord.

Dag 4
Efter morgenmaden kører vi til området ved Gödöllö-bakkerne. Her møder vi Làzàr -brøderne, som er flerfoldige verdensmester i tospand og firspand vognkørsel, der vil vise os deres færdigheder. Foruden det imponerende hesteshow, vil vi nøde en dejlig ungarsk frokost på terrassen.
Efter en uforglemmelige oplevelse, forlader vi gården og kører til Lufthavnen i Budapest. Få timer efter lander vi Kastrup med kufferten fuld af minder.

Posted in Flyrejser, Kulturejser, Storbyer, Ungarn and tagged , , , , , , .