Braderie de Lille – Europas største loppemarked

Afrejse den 02. september 2021
5 dages busrejse - pris pr. pers. fra 4.695 ,-

Braderie de Lille – Europas største loppemarked

Hvert år forvandles Lille i Nordfrankrig til Europas største loppemarked. Det afholdes den første weekend i september, og i løbet af 33 timer besøger 2 mill. mennesker de 10.000 stader fordelt på 100 km gader og stræder.Markedet har rødder tilbage til middelalderen, men har udviklet sig til den helt store shoppebegivenhed, så nogen benytter chancen til at sælge nye varer, fremstillet specielt til begivenheden, mens andre sælger originale gamle ting, fra kitsch til klenodier.
På rejsen besøger vi også den belgiske by Antwerpen, som er verdens diamantcentrum samt et bryggeri, hvor vi smager på herlighederne fra en af verdens mest avancerede ølkultur, nemlig Belgien.

Dag 1
Med tidlig afgang fra Danmark ankommer vi til vores overnatningshotel i Holland. Fælles middag.

Dag 2
Efter morgenmaden kører vi Frankrig og undervejs gør vi stop i Antwerpen, som er verdens diamantcentrum, idet over halvdelen af alle verdens diamanter bliver slebet og solgt her. Vi besøger byens centrum med sin store og trekantede plads, Grote Marks, som er omkranset af huse i fineste 1500 og 1600 tals flamsk byggeri. Her ser vi også Antwerpens fine gamle rådhus med sin 76 meter lange facade, som er rigt dekoreret i både flamsk stil og i renæssance stil. Ikke langt fra pladsen finder vi Belgiens største kirke, Kathedraal, som er et besøg værd.
Først på eftermiddagen fortsætter vi til Lille, hvor vi indkvarteres på vores hotel nord for byen. Der bliver tid til at se sig omkring inden fælles middag.

Dag 3
Efter morgenmaden tager vi ind til Lille centrum til dagens ’braderie’, som betyder ’at sælge til lav pris’. Her får vi mulighed for at få det fulde overblik over de kilometervis af stande, men der er intet salg før kl. 14.00, så vi kan nå at ’vindueskigge’ når alt er stillet op. Og der er rift om tingene !
For at gøre det overskueligt, er det en god idé at lave sin research og finde ud af, hvor man vil prutte om prisen.

Braderiet er delt op, så de små boulevarder huser amatørsælgerne med deres vintage-varer og mindre antikviteter, mens de større gader er forbeholdt professionelle med finere samleobjekter, kunst og etnografika, og antikvitetshandlerne holder til på Jean-Baptiste Lebas Boulevard.
Hele den indre by er lukket for at skabe plads til Europas største loppemarked og vi bruger hele dagen til at kigge på de mange boder og måske gøre et godt fund.
Sidst på eftermiddagen kører vi retur til vores hotel og fælles middag.

Dag 4
Vi starter søndagen med at vende tilbage til det store Braderie, for måske var der alligevel lige en ting, som man ikke fik med dagen før. Lige efter frokost kører vi nordpå og gør et kort stop på et lokalt bryggeri i Belgien. Vi smager på herlighederne inden vi ankommer til vores overnatningshotel i Holland. Fælles middag.

Dag 5
Efter morgenmad fortsætter vi til Danmark og med et kort stop ved grænsen, ankommer vi sent til vores hjembyer.

Posted in Busrejser, Frankrig, Loppemarkeder and tagged , , , , , , , , .