Bjørn Wiinblad og konditorkager

Tirsdag den 01. september
Pris per person fra kr. 895,-

Besøg Bjørn Wiinblads hjem

På en anderledes tur får du hermed chancen for at besøger vi Bjørn Wiinblads hjem, og hans hjem kaldes Det Blå Hus, som har stået urørt efter hans død i 2006. Det har været Bjørn Wiinblads eget ønske, at hans hjem skulle være et åbent kunstnerhjem og levende værksted for keramikere. Huset indeholder det mest fantastiske interiør bestående af en stor og alsidig kunstsamling og vidner om en folkekær multikunstner, der på sin egen finurlige måde ønskede at gøre folk glade.

Vi får her mulighed for at komme tæt på kunstneren og livsnyderen på vores rundtur i hans hjem og værksted.

Den private bolig og atelieret står i dag intakt, som om Bjørn lige var gået ud ad døren. Det smukke hjem rummer både hans egne værker og ikke mindst hans kunstsamling fra hele verden. Han havde en fantastisk samling af kunst, bøger og musik, der inspirerede ham i hans arbejde.
Huset, tegnestuen og værkstedet er propfyldt med kunst, skitser og modeller.

Det levende værksted skal tages bogstaveligt. Flere af Bjørn Wiinblads “malerpiger” har genoptaget deres gamle hverv og maler igen Wiinblads kendte keramikfigurer. Selvom det er over 30 år siden, de var ansat som keramikmalere, sidder det i fingrene. Måske kan de opleves på nærmeste hold under besøget.

Efter fælles frokost kører vi til København, hvor vi skal til det hele store kagegilde. Vi besøger Danmarks ældste konditori, La Glace, også kendt fra TV-serien ’Jul i Konditoriet*. Vi nyder den særlige atmosfære i de hyggelige og gamle lokaler mens vi nyder en af de dejlige kager.

Efter nogle dejlige oplevelser med dansk design og konditorkager, kører vi retur til Fyn.

OBS! - Der er trapper i huset til 1. sal og ingen elevator

Posted in Danmark, Endags-ture, Inspiration and tagged , , , , , , , , , , , , , .