Besøg Politimuseet og se Nationalbanken

Mandag den 28. maj
Pris per person 819 kr.

Besøg Politimuseet og se Nationalbanken

På denne tur til København får vi en helt speciel oplevelse og vi starter vores tur med en dejlig frokost ved Københavns Lystbådehavn.

Herefter kører vi til Danmarks Nationalbank, som er tegnet af arkitekten Arne Jacobsen i årene 1965-78. Bygningen regnes for et af Arne Jacobsens hovedværker. I bankens forhal får vi mulighed for at se gamle sedler og mønter og måske løfte en ’guldbarre’.

Herfra tager vi på en byrundtur, hvor vi ser Rådhuspladsen, Den sorte Diamant, Langelinie og Den lille Havfrue.
Vi gør et kort ophold ved Amaliehaven, hvor vi drikker en kop kaffe og nyder vi synet af Operahuset på Holmen og måske en tur til Marmorkirken.

Dagens sidste besøg er en unik oplevelse på Politimuseet. Vi hører politiets historie på en anderledes og spændende måde, når en pensioneret betjent fortæller om korpsets oprindelse i 1600-tallet, opgaver og udfordringer med opklaring og efterforskning gennem tiderne, samt nogle af danmarkshistoriens mest berømte og berygtede kriminelle.
Betjenten vil i løbet af rundvisningen komme med anekdoter og små historier om oplevelser fra sin egen tid i korpset, hvilket gør rundvisningerne både personlige og enestående.

Efter dagens oplevelser kører vi tilbage til Fyn og undervejs nyder vi en dejlig sandwich.

 

Posted in Danmark, Endags-ture and tagged , , , , .