Eremitageslottet – et sjældent royalt visit

Onsdag den 08. august
Pris pr. person kr. 895,-

Besøg på Eremitageslottet – et sjældent royalt visit

Tag på en unik tur til dronningens jagtslot, Eremitageslottet, som efter endt ombygning er åben for offentligheden.

Vi ankommer til Dyrehaven først på eftermiddagen og kører ud til Eremitageslottet. Oprindelig har det aldrig været tænkt til residens, men blot som et sted, hvor kongen under sine parforcejagter kunne holde taffel. I både det nuværende slot og forgængeren fandtes der tidligere en ’taffelmaskine’, der kunne hejse det dækkede bord op fra kælderen til spisesalen, således at kongen og hans gæster kunne indtage middagen uden tjenere eller ’en ermitagetage’ (i ensomhed), deraf navnet på slottet.

Da pladsen er begrænset i slottet, vil vi blive vist rundt på slottet i hold, og resten af gruppen venter udenfor, hvor der er mulighed for en tur i de smukke omgivelser.

Turen starter med et besøg i Marmorkirken og her får vi muligheden for at se den smukke kirke, som først blev færdigbygget i 1894 af den tids mæcen C.F. Tietgen. Herefter er der mulighed for en tur i Amaliehaven, der er Københavns nyeste park, som blev færdig i 1983 og ligger under Margrethes ll’s vinduer blot ti skridt fra vandet.

Inden vi kører videre, får vi måske mulighed for at se vagtskiftet på Amalienborg, hvor den Kongelige Livgarde står vagt.

Efter fælles frokost fortætter vi med bus gennem byen til Dyrehaven, hvor vi skal besøge Eremitageslottet.

Efter en oplevelsesrig dag går turen tilbage til Fyn.

Posted in Danmark, Endags-ture, Inspiration and tagged , , .