Kulturbyen Barcelona

Afrejse den 24. september
5 dages flyrejse - pris  fra kr. 6.695,-

Kulturbyen Barcelona

Barcelona er mere catalansk end spansk. Ikke mindst det berømte bysbarn, arkitekten Antoni Gaudi, har givet Barcelona et særpræg, som adskiller den fra andre spanske storbyer.

Barcelona er en af de mest inspirerende storbyer i hele Europa. Vi ser bl.a. Gaudis smukke huse, Triumfbuen, OL-byen og La Sagrada Familia, Gaudis mesterværk og Barcelonas mest kendte vartegn, som er kendt under navnet »den ufuldendte kirke« og som man håber på bliver færdig i 2026 på Gaudis 100 års dødsdag.

Vi kører også uden for byen og rundt i Catalonien, hvor vi bl.a. skal spise frokost på den restaurant, hvor Salvador Dali i sin tid var stamgæst.

Dag 1

Der er afgang med fly fra Billund/Kastrup direkte til Barcelona. Ved ankomsten til lufthavnen i Barcelona venter en bus på at køre os til vores centralt beliggende hotel, tæt på Ramblaen. Indtjekning og overnatning.

Dag 2

Vi bruger formiddagen på en guidet tur med bus rundt i Barcelona, hvor vi får fornemmelsen af arkitekten Antoni Gaudis enorme betydning for byen. Vi kommer forbi Park Güell, den mest forunderlige park, som Gaudi skabte i begyndelsen af 1900-tallet, og ikke mindst Barcelonas vartegn, katedralen La Sagrada Familia, »Den ufuldendte Kirke«, tegnet af Gaudi og påbegyndt i 1882, men stadig ikke fuldført.

Desuden ser vi det elegante shoppingstrøg, Passeig de Gracia, som også kan fremvise to huse tegnet af Gaudi. Resten af dagen til oplevelser og derefter fælles middag.

Dag 3

Dagens udflugt går til den surrealistiske kunstner Salvador Dalis hjemby, Figuères. Her besøger vi Dali-museet, som er et af verdens mest spændende museer. Vi spiser frokost på den traditionsrige restaurant, hvor Dali i sin tid var stamgæst. Herfra går turen tilbage til Barcelona ad små veje, så vi får lejlighed til at nyde landskabet.

Dag 4

Dagen er til oplevelser på egen hånd og der er mulighed for en tur på byens berømte gågade, Rambla’en, som for mange er selve indbegrebet af Barcelona. Rambla’en er egentlig blot spansk for ’gågade’ – og der findes mange rambla’er rundt om i Spanien, men gågaden i Barcelona er så enestående, at den slet og ret kaldes ’Rambla’en.

Godt mætte af dagens oplevelser foreslår vi en middag på en af byens mange tapas-barer.

Dag 5

Efter en oplevelsesrig tur i storbyen Barcelona kører vi fra hotellet til lufthavnen først på formiddagen, hvorfra flyet letter mod Danmark

Posted in Flyrejser, Kulturejser, Spanien, Storbyer and tagged , , .