Adriaterhavets dronning – Kroatien og Istrien

Afrejse den 25. oktober
9 dages busrejse - pris pr. pers. fra kr. 5.995,-


Adriaterhavets dronning – Kroatien og Istrien

Tag med på rejse til det evigt populære Kroatien og Istrien, der byder os på en smuk natur og maleriske byer. På vores tur tager vi på spændende udflugter og der er mulighed for at opleve det skønne kroatiske folkelighed, kultur og gæstfrihed. Vi besøger Istriens hovedby Pula og byen bliver ofte beskrevet som en mini-udgave af Rom, og arven fra romertiden er ikke til at tage fejl af. Her finder man brede promenader, hyggelige smalle stræder og ikke mindst det imponerende amfiteater, som er et af de bedst bevarede historiske monumenter i Kroatien. Vi besøger den romantiske landsby Rovinj, som er kendt for de pastelfarvede huse langs havnen og små gader.

Turen byder ligeledes på en anderledes udflugt i baglandet – til en af verdens mindste byer Hum samt et besøg i Motovun, bl.a. kendt for deres trøfler samt til Baredine-grotten, som officielt blev opdaget i 1972. Den har siden 1995 været åbnet for offentligheden og måske ser vi den sjældne øjenløse ”menneskefisk”, der lever mere end 130 meter under Jorden

Dag 1
Efter endt opsamling kører vi ned gennem Tyskland til vores overnatningshotel i Midttyskland. Fælles middag.

Dag 2
Afgang efter morgenmaden og vi kører via Østrig til Kroatien, hvor vi ankommer til vores hotel sidst på dagen. Fælles middag.

Dag 3
Vi starter dagen med at se vores værtsby med de smukke huse og den gamle by med de smalle snoede gader og små butikker. Den gamle bydel var i det 18. århundrede forbundet til fastlandet og de velbevarede bymure dateres helt tilbage til den tidlige middelalder. Vi går rundt i byen og der bliver tid på egen hånd eller måske en tur til stranden.

Dag 4
Vi kører til Porec og ser på den historiske bydel, som består af hyggelige, små gader. Vi passerer byens største seværdighed den UNESCO-listede Euphrasius Basilikaen, der er et byzantinsk mesterværk med enestående vægmosaikker med indlagt perlemor, halvædelsten og marmor på guldbund.
Efter byvandringen skal vi på en hyggelig sejltur langs Istriens kyst omkring Porec. Her passerer vi billedskønne byer, der ligger som perler på en snor ud mod Adriaterhavet, og nyder den bjergtagende natur. Vi spiser en let frokost ombord og nyder den dejlige sejltur til Rovinj. Ved ankomsten går vi land og besøger den gamle bydel inden vi kører retur til hotellet.

Dag 5
På dagens udflugt kører vi til Motovun, en idyllisk middelalderby på knap 1.000 indbyggere. Byen er omringet af oliven- og vinmarker og områdets største specialitet er trøflen. I Istriens indre skove finder vi de sorte trøfler og særligt italienerne valfarter til Istrien for at købe og spise delikatessen. Sammen går vi på trøffeljagt med en trænet hund, og bagefter skal vi se og smage, hvad trøflen kan bruges til. Sidst på eftermiddagen er vi retur på hotellet og der er tid til afslapning inden fælles middag.

Dag 6
Efter morgenmaden kører vi til den historiske by, Pula, som oftest beskrives som mini-udgave af Rom, og arven fra romertiden er ikke til at tage fejl af. Her finder man brede promenader, hyggelige smalle stræder og ikke mindst det imponerende amfiteater Pula Arena, som er et af  de bedst bevarede historiske monumenter i Kroatien. Amfiteatret anvendes i dag til blandt andet koncerter og filmfestivaler. Vi går en tur i den gamle bydel, hvor vi bl.a. ser nogle af byens store seværdigheder, herunder Augustustemplet og Sergiernes Triumfbue.

Dag 7
På Istrien halvøen er der omkring 1000 grotter, kun et par af dem er åben for turister. Vi besøger Baredine-grotten, som er en af Istrien-halvøens underjordiske grotte, der ligger i idylliske omgivelser blandt olivenlunde og vinmarker. Grotten blev officielt opdaget i 1972, og har siden 1995, hvor den blev åbnet for turister, imponeret med fantastiske drypstensformationer og unikke stalakitformationer. I grotten kan man se forskellige dyr, blandt den sjældne øjenløse ”menneskefisk”, der lever mere end 130 meter under jorden. Temperaturen er konstant 14° og det er en god ide at medbringe overtøj.

Dag 8
Afgang fra hotellet i Kroatien efter morgenmaden og vi kører til vores overnatningshotel i Sydtyskland.

Dag 9
Vi forlader vores hotel efter morgenmaden og sætter kurs mod Danmark, og ankommer først på aftenen.

Posted in Busrejser, Kulturejser, Storbyer and tagged , , , , , , , , , , .